Missha – Perfect Cover BB Cream

rec-missha-m-bb-cream

BB Creams, eller Blemish Balm Creams, togs fram för att ge skydd och vård åt patienter som genomgått laserbehandling, och blev snabbt en succé på den asiatiska marknaden – där den har sitt ursprung – för kvinnor som ville ha ut mer av sin vanliga foundation. Jag har testat Perfect Cover BB Cream från det koreanska märket Missha M, och jag är mycket positivt inställd till resultatet.

Nämnas bör att även om BB Creams sägs ha massor av hudvårdande egenskaper – blekande för pigmentförändringar, anti-aging, anti-acne – så betraktar jag den som en foundation med mycket hög SPF (42 PA+++) och använder således vanlig fuktkräm under. Den är oerhört lätt att applicera över ansiktet – jag använder min Buffing Brush från Real Techniques – och effekten blir porslinsliknande utan att mina fina fräknar maskeras. Först fram på eftermiddagen börjar jag känna att jag vill pudra lite i t-zonen,men det gör jag med vilken foundation som helst.

Nyansmässigt har jag hittat min perfekta i #13 Milky Beige, vilken kan översättas till NW15 eller lite ljusare, men har man gula undertoner i huden rekommenderar jag inte Perfect Cover BB Cream då den är väldigt rosa. Jag föredrar i vanliga fall neutrala nyanser på min foundation för att tona ner det rosa i min hy, men den här fungerar förvånansvärt bra.

Jag gillar verkligen Perfect Cover BB Cream och har beställt en stor tub på 50 ml, som för närvarande ligger i kylen och väntar. 🙂

Pris: Från 75 kr på eBay.
Ingredienser: Water(Aqua), Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil, Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax(Cera Alba), Glycerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Fragrance(Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol MAY CONTAIN[+/-; Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499)]
Betyg:

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s