Etude House – Precious Mineral Sun BB Cream

rec-etude-house-precious-mineral-sun-bb-cream-01

Senaste bb-krämen jag testar (och blir förtjust i) kommer från Etude House och heter Precious Mineral Sun BB Cream. För mig krävdes det bara en applicering innan jag var fast och beställde en fullstorlek. Vad gör just den här så bra?

SPF 50 PA+++, till att börja med. Lägg till löften om silkig hudton och uppljusat, utjämnat utseende, skydd mot rynkor och vattenfast textur därtill så har vi verkligen en toppenfoundation.

rec-etude-house-precious-mineral-sun-bb-cream-02

Jag testade näst ljusaste nyansen W13 som var lite för varm för att passa, men det fixade sig med ett varv av Lily Lolos Porcelain.

rec-etude-house-precious-mineral-sun-bb-cream-03

Bortsett från nyansen är Precious Mineral mycket trevlig att arbeta med. Konsistensen är lätt och silkig, den smälter in väldigt fint och går att bygga på i tunna lager. På förpackningen står det ”sheer coverage” men jag skulle snarare säga att täckningen är upp till medium, och täcker röda partier och mindre blemmor utan problem.

COSDNA varnar för ingredienserna Isopropyl Myristate och Stearic Acid, i övrigt ser INCI helt okej ut. Precious Mineral innehåller flera antioxidanter som trollhassel, lavendel, grapefrukt, tranbär och druvor. Doften är lätt blommig och försvinner fort.

Pris: $14.95 från säljaren biz-inside.

Prestation: 5/5 – Ger fin glöd till huden utan se flottig ut. Mycket bra hållbarhet, behöver endast lätt uppfräschning fram mot eftermiddagen.

Kvalité: 3,5/5 – Minus för de acnetriggande ingredienserna, plus för flera antioxidanter.

Värde för pengarna: 5/5 – Hittas billigt på eBay.

Totalt: 4/5

9 kommentarer

 1. Jag har blivit hooked up på bb Creams pga dig. Jag är ofta inne och läser din blogg och den/du ger verkligen inspiration till att våga testa nytt (för mig iaf)
  Jag köpte hem tonymoly äpplena och testade det gröna äpplet, måste säga att jag gillade den. Riktigt bra peeling för min känsliga hy =)
  och så fick jag med samples på bb Creams
  från elishacoy Always triple bb Cream, testades på hyn precis och jag gillart. Har avskytt dessa krämer efter en omgång med Garniers bb Cream..den funkade inte för mig, men denna var så mkt bättre, så ett litet tips om du inte redan hunnit testa denna..:)

  Gilla

  • Vad roligt att höra! Garniers bb-kräm är för övrigt vidrig, den har samma konsistens och täckning som härsket smör.

   Gilla

   • Tack…haha det var ett bra svar på Garniers bb Cream…ush o fy bara…
    Men nu märkte jag att den var lite för ljus på mig om jag får lite färg i ansiktet…men gillade den annars, men har du tips på koreanska bb Creams som är bra men i olika nyanser så skriv gärna i bloggen..:D
    jag använder vanligtvis mineralpuder från tikei som jag älskar men skönt o ha kräm konsistens ibland också med spf…som denna då hade..superbra 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s