Etude House – Precious Mineral BB Cream Bright Fit

rec-etude-house-precious-mineral-bright-fit-bb-cream

För ett tag sedan testade jag Precious Mineral Sun BB Cream från Etude House och köpte en fullstorlek på eBay. När jag fick hem tuben visade det sig att jag varit ouppmärksam och köpt en annan BB-kräm från samma märke med snarlikt utseende, men skit samma. Jag är glad ändå, för Precious Mineral Bright Fit är bra den också.

Bright Fit lovar uppljusning av ojämnheter i huden, tack vare den verksamma ingrediensen arbutin, samt de sedvanliga anti-agingegenskaperna. Den innehåller också pärlextrakt och har en solskyddsfaktor på 30. Konsistensmässigt känns den ungefär som Misshas populära Perfect Cover och täckningen är likvärdig. Ett par pumptryck räcker gott och väl för att täcka hela ansiktet, det går fort och lätt att buffa in krämen i huden och den täcker röda partier och mindre blemmor utan problem. Som vanligt med koreanska BB-krämer gäller det att vänta ett par minuter medan nyansen oxiderar och lägger sig till rätta på huden innan man eventuellt applicerar ett andra lager. Bright Fit har också rätt mycket lyster i sig, vilket tack och lov lägger sig efter ett tag – här finns det ingen risk för discokuleeffekt.

Hållbarheten är okej. Min kombinationshy klarar ca fem timmar innan jag känner behov att pudra t-zonen, fast någon med torrare hy skulle säkert klara sig längre. Nu har jag semester och bryr mig inte om jag blir lite blank, men det kan ju vara något att tänka på. Doften är åt det pudriga hållet och påminner en del om iris.

När jag körde ingredienserna genom COSDNA kom det upp röda siffror för bland annat kokosolja, vilket jag tyckte var märkligt då kokosolja ska vara antibakteriell, annars såg det okej ut.

Pris: 60 g/$14.95.

Prestation: 4/5 – Jämnar ut huden och ger en fin lyster. Bra täckning. Litet minus för hållbarheten.

Kvalité: 3,5/5 – Inga ingredienser som är speciellt utmärkande förutom pärlextrakt (antioxidant) och arbutin.

Värde för pengarna: 5/5 – Billig, kostade runt 95 kr.

Totalt: 4/5

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s