TonyMoly – Smooth Massage Peeling Cream

rec-tonymoly-smooth-massage-peeling-cream-01

Jag gillar inte bara koreansk makeup, jag gillar koreansk hudvård också – även om det ofta rör sig om rena chansningar då det sällan finns fullständiga innehållsförteckningar tillgängliga, eller gedigen info överhuvudtaget. Ibland har man tur, ibland inte. En chansning som slog väl ut är Smooth Massage Peeling Cream i den söta äppelformade burken från TonyMoly, som jag köpte tillsammans med krämen Red Appletox Honey Cream (recension kommer!) för en spottstyver. Den doftar såklart äpple också.

Peelingen är enzymbaserad och exfolierar med hjälp av AHA-syror från äpple och papaya, samt glykol- och mjölksyra. Jag rengör huden som vanligt, klappar torrt och masserar in peelingen över ansiktet och halsen, med särskild fokus på områden där jag har tilltäpptheter och/eller pormaskar. Jag masserar i ungefär en minut innan jag sköljer bort krämen med ljummet vatten.

rec-tonymoly-smooth-massage-peeling-cream-02

Jag vet inte om det syns på bilden, men när jag har masserat en stund kommer det fram små partiklar i krämen som TonyMoly själva hävdar är döda hudceller, vilket jag ställer mig lite tveksam till. Jag tror snarare att det är någon ingrediens i själva krämen som ger känslan av att det är döda hudceller som skrubbas bort. Det känns dock inte obehagligt på något sätt.

När jag har sköljt av krämen känns min hy babymjuk utan att vara röd och flammig som jag blir av mekanisk peeling, och jag känner mig också mer återfuktad än av peeling med korn i. Min hy får en fin lyster som sitter kvar nästa morgon.

INCI: Water, Mineral Oil, Caprylic / Capric Triglyceride, Cetyl octanoate, cellulose, 1.3-butylene glycol, teurolratum, glycerin, cetyl alcohol, beeswax, glyceryl stearate / PEG -100 stearate, polysorbate 60, Disodium EDTA, Allantoin, Metilparaben, Carbomer, BHT, peuropilparaben, glyceryl stearate, sorbitan Sesquioleate, Dimethicone, Triethanolamine, Sodium Hyaluronate, apple extract, papaya leaf extract, gum-Biosaccharide 1, Phenoxyethanol, Perfume, Lactic acid, PCA, citric acid, glycolic acid, malic acid, tartaric acid, pyruvate acid.

Som andra ingrediens hittar vi tyvärr mineralolja, men eftersom det här är en produkt man sköljer av gör det mig mindre än om den skulle sitta kvar i ansiktet. COSDNA ger en stor röd femma till cetyl alcohol, känd för att kunna trigga acne, samt en fyra för triethanolamine som kan irritera huden.

Pris: Mellan $7-$10 på eBay.

Prestation: 5/5 – Min hy blir inte bara löjligt len efter en omgång, den ser slät och strålande ut också. Jag har inte upplevt varken irritation eller utbrott.

Kvalité: 3/5 – Gott om syror, men mineraloljan gör mig ändå lite tveksam till om jag vill köpa en ny burk när den här är slut.

Värde för pengarna: 5/5 – Superbillig, kan inte bli annat än högsta betyg där.

Totalt: 4/5

4 kommentarer

 1. Kul recension och ljuvig förpackning. men såg ingrediensen mineral oil och det började rycka i hela ryggraden. Nej, är det mineral olja i produkten så bara funkar det inte för mig.

  Gilla

 2. Ja tyvärr så försöker jag helt undvika mineralolja i hudvården nu. Annars hade jag absolut klickat hem den direkt! Jag gillar verkligen den fina infon du ger och anger vad COSDNA varnar för, tack!
  Om du har något annat tips på en liknande peeling, med bättre ingredienser, så vore jag ytterst tacksam!

  Gilla

 3. Vill också säga att du ger de BÄSTA recensionerna av de svenska bloggarna. Helt överlägset med all info som kan önskas.
  Själv är jag varken känslig eller petig med mineralolja i hudvård (i håret däremot, ojojoj) och känner för att dyka in i ebay-djungeln för att kunna beställa hem sånt här. Får se om jag vågar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s