TonyMoly – Red Appletox Honey Cream

rec-tonymoly-red-appletox-honey-cream-01

Igår recenserade jag den ena av de två äppelbaserade produkterna från TonyMoly som jag har haft hemma ett tag, idag är det dags för krämen Red Appletox Honey Cream. Jag använder båda produkterna som en peelingkur ett par kvällar i veckan, krämen i synnerhet är så pass effektiv att det blir lite för mycket av det goda om jag skulle använda den oftare. Precis som peelingkrämen doftar den ljuvligt av äpplen.

rec-tonymoly-red-appletox-honey-cream-02

Någon fullständig innehållsförteckning går inte att uppbåda någonstans, varken via Google, COSDNA eller de koreanska webshoppar som säljer produkten, vilket gör att jag inte har en susning om vad som är i. Visserligen har jag bara märkt positiva sidor, men jag vill ju gärna veta vad jag applicerar på huden. Istället har man valt att lyfta fram de aktiva ”superingredienserna”, som å andra sidan är riktigt, riktigt bra:

– AHA-syra från äpplen
– Svart honung: Återfuktar, antibakteriell verkan, innehåller antioxidanter, vitamin C och aminosyror.
– Manukahonung: Känd för sina antibakteriella och läkande egenskaper, används i sårvård i holistisk medicin. Antiinflammatorisk och återfuktande. Full av vitamin B6 och niacin.
– Bidrottninggelé: Innehåller vitamin c, folsyra, aminosyror samt olika b-vitaminer. Förbättrar hudens ton och minskar fina linjer.
– Propolis: En ny ingrediens för mig, men ska tydligen hjälpa med att minska överflödig sebumproduktion. Har också antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

EDIT 4/9: INCI tillagt hos COSDNA.

INCI: Water, Glycerin, Butylene Glycol, Ethanol, Cyclomethicone, Sodium Polyacrylate, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Apple, Sodium Hyaluronate, Sunflower Oil, Propolis Extract, Honey, Royal Jelly Extract, Soluble collagen, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Allantoin, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Hydrogenated lecithin, Palmitic Acid, Sorbitol, Malic Acid, Phenoxyethanol, Trideceth-6, Methylparaben, PEG/PPG-18/18 dimethicone, Carbomer, Triethanol amine, Propylparaben, Disodium EDTA, HC yellow no. 4, HC yellow no. 5, C 12-16 Alcohol, Spices

Red Appletox Honey Cream lovar att förbättra hudens elasticitet, öka fuktighetshalten samt lugna hudproblem.

rec-tonymoly-red-appletox-honey-cream-03

Konsistensen är seg gelé som lätt masseras in i huden. Det tar en liten stund innan krämen sjunker in ordentligt och det känns lite klibbigt, men när krämen väl har absorberats är huden silkeslen. Jag ser också klara förbättringar i huden. Acneärr har bleknat, småplitor läker praktiskt taget över natten och torra fläckar hålls till ett minimum. Dessutom är min hudton jämnare och mindre rödflammig. Jag älskar, älskar, älskar Red Appletox Honey Cream!

Pris: Mellan $7-$10 på eBay.

Prestation: 5/5 – Jämn hudton, lyster, silkeslen hy…vad mer kan man begära?

Kvalité: 3/5 – Superingredienserna är verkligen super – men jag saknar en fullständig innehållsförteckning. Plus dock för medföljande spatel.

Värde för pengarna: 5/5 – Lågt pris, fantastisk effekt.

Totalt: 4/5

12 kommentarer

  1. Måste nog införskaffa denna, har varit sugen på att testa den sen jag såg den hos en kanadensisk bloggare. Tror jag har ett litet prov någonstans hemma om jag nu inte slängde den i min rensningsiver….

    Gilla

  2. Propolis och bidrottninggele är ju nygamla ingredienser, har inte sett dem på ett tag men redan på 70-talet (1970 alltså=)) ansågs de som undergörande!

    Gilla

  3. Vilken säljare använde du? Köpte från en och fick något helt annat… Det kom i ”samma” äppelform, luktade äpple och de kallade produkten TonyMoly Red Appletox Honey Cream, men fick en ogenomskinlig kräm som inte alls liknar din bild. Köpte då från en annan säljare och då är äppelasken, större med genomskinlig kräm. Men den hade läckt i hanteringen och locket kan inte skruvas på ordentligt. Undrar om jag har blivit blåst igen…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s