Skinfood – Good Afternoon BB Peach Green Tea SPF 20

rec-skinfood-good-afternoon-bb

Den senaste BB-krämen jag testar kommer från Skinfood och heter Good Afternoon BB Peach Green Tea SPF 20 (långt namn!) Den lovar att vara oljekontrollerande och mattgörande, samt hålla huden fräsch med hjälp av vitaminberikade extrakt från persika och grönt te, rikt på antioxidanter. Jag bestämde mig för att sätta krämen på rejält prov och tog med den till London, för att verkligen testa dess mattgörande egenskaper – för när det är klibbigt och fuktigt i London så är det verkligen klibbigt och fuktigt! Lyckligtvis var det inget extremt väder när jag var där men visst kändes det i ansiktet när man varit ute i hela dagen, med tanke på sol och avgaser.

Hur som helst tyckte jag att det var lite så där med den matta effekten. Jag använde krämen på egen hand, fäst med puder från  Pürminerals, samt concealer under ögonen och på en del röda partier. Täckningen är helt klart godkänd, runt medel, och går att bygga på utan att det blir kakigt. Hållbarheten är inte den bästa utan något ovanpå och mot eftermiddagen är jag riktigt blank i t-zonen (i Londonklimat, vill säga).

Jag gillar ändå Skinfood Good Afternoon BB Peach Green Tea. Den går fort att applicera, gör att min hy ser snygg ut och doftar gott av persika. Nyansen 01 är perfekt för min hy.

INCI: Water, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, Ethyl methoxycinnamate, Dipropylene glycol, Boron nitride, Ceresin, Cyclohexasiloxane, Sorbitan isostearate, Sodium chloride, VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER, Peach, Sorbitan Olivate, Caprylyl Methicone, Green Tea, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Trimethylsiloxysilicate, Silica, Aluminum hydroxide, Stearic Acid, Triethoxycaprylylsilane, Talc, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance, Yellow Iron oxide, Red Iron oxide, Black Iron Oxide

COSDNA ger en tvåa till Stearic Acid och en etta till Talc, annars ingenting.

Pris: $7.88 på eBay, säljaren sing-sing-girl.

Prestation: 3/5 – Inte så matt som en skulle önska, men skön på huden med en fin finish.

Kvalité: 3/5 – Inga superingredienser förutom grönt te.

Värde för pengarna: 5/5 – Mycket billig, även om tuben bara är på 30 ml.

Totalt: 3,5/5

3 kommentarer

  1. Jag var ju tvungen att köpa de där äpplena du tipsade om.. Och kanske ett par fler saker. Men det är ju inte ditt fel.. alls 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s