Etude House – Correct & Care CC Cream

rec-etude-house-correct-care-cc-cream

Ni vet ju hur mycket jag gillar att testa nya produkter från den koreanska marknaden, så när jag hörde talas om CC-krämer beställde jag genast hem en från Etude House, ett av mina favoritmärken. Correct & Care CC Cream finns i två varianter, Silky och Glow. Jag valde den förstnämnda då jag hellre fixar glow i efterhand, och recensioner gjorde gällande att det var rätt mycket glow det handlade om. Silky är däremot klockren, både i nyans och finish.

Krämen är vit och innehåller små färgprickar som går sönder när jag masserar in krämen i huden, ungefär som L’Oréals BB-kräm. Jag använder fingrarna till applicering vilket känns lite konstigt eftersom jag alltid använder borste annars, men här är fingrar ett måste för att ha sönder bubblorna. Direkt efter applicering känns huden lite klibbig, en känsla som försvinner efter ett par minuter. Precis BB-krämer oxiderar också denna och anpassar sig efter hudtonen, fast även om Correct & Care CC Cream är skir i nyansen så är den också ljus och kall i tonen och passar kanske inte mörkare hy. Skirheten, ja – täckningen är låg, jämförbar med en färgad dagkräm och täcker inte blemmor alls. Dock jämnar den ut huden fint, tonar ned röda partier och verkar allmänt uppljusande, så har du inga större hudproblem är den utmärkt. Jag väljer att använda krämen ungefär som en färgad primer, med SPF 30 som en bonus, och toppar med mineralfoundation.

Funktionerna är åtta till antalet: anti-aging, anti-stress, lugnande, uppljusande, fuktighetsgivande, utslätande, utjämnande samt SPF.

INCI: Water, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Titanium Dioxide, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Butylene Glycol, Zinc Oxide, Orbignya Oleifera Seed Oil, Caprylyl Methicone, Arbutin, Sodium chloride, Disteardimonium Hectorite, Mannitol, Mica, Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, Silica, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Beeswax, Polyglyceryl-4 isostearate, Hexyl Laurate, Ozokerite, Diisostearyl malate, Aluminum hydroxide, Sorbitan Olivate, Sorbitan isostearate, Stearic Acid, Propylene carbonate, Hydrogen Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Adenosine, Methicone, Hydrogenated lecithin, Shellac, Maltodextrin, Cistus Incanus Flower/Leaf/Stem Extract, Camellia Sinensis Leaf Oil, Thermus Thermophillus Ferment, Sodium Hyaluronate, Biotin, Ethylhexyl Palmitate, Sodium Potassium, Aluminum Silicate, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, CI 77491, CI 77492

COSDNA flaggar främst för Stearic Acid (2) och Ethylhexyl Palmitate (4) som potentiella acnetriggare, och delar ut ettor till Dimethicone, Butylene Glycol och Zinc Oxide.

Pris: 30 ml/$11.22, hos eBaysäljaren worldmarket201010.

Prestation: 4/5 – Låg täckning – vilket jag var medveten om vid köp – fin, hudliknande finish, utmärkt som primer, bra SPF. Doftar gott och fräscht.

Kvalité: 3/5 – Innehåller mina favoritingredienser arbutin och adenosine för uppljusning av huden. Skulle gärna ha sett fler antioxidanter annat än grönt te (Camellia Sinensis Leaf Oil).

Värde för pengarna: 4/5 – Lågt pris är alltid ett plus.

Totalt: 3,5/5

3 kommentarer

  1. Mycket siliconer i den du… men det behöver ju inte vara dåligt i och för sig. Däremot är jag rätt skeptisk till att den innehåller Mannitol och Adenosin… varför då? Vad är det bra för? I en hudkräm? Mycket underligt…

    Gilla

    • Mannitol blev jag själv fundersam över, jag fattar inte riktigt vad det fyller för syfte. Adenosin är dock en mycket vanlig blekande ingrediens i asiatisk hyudvård.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s