Benton – Aloe BHA Skin Toner

Den här helgen kommer tillägnas recensioner av de fyra Bentonprodukter jag har haft hemma ett tag, jag kommer att ta dem i den ordning jag använder dem. Vi börjar med Aloe BHA Skin Toner!

rec-benton-aloe-bha-skin-toner-01

Toner har tidigare varit ett steg som jag har sett som meningslöst, men eftersom koreanska toners är fuktgivande och behandlande snarare än uttorkande (och fulla av alkohol som vissa västerländska varianter *host* Clinique *host*) så beställde jag en flaska i alla fall, full av förhoppningar. Jag blev inte besviken.

rec-benton-aloe-bha-skin-toner-02

Jag vill börja med att påpeka hur rena Bentons produkter är – inga onödiga tillsatser eller fillers som silikon, inte ens vatten. Istället för just vatten i tonern har man tagit aloesaft och tillsatt salicylsyra och snigelsekret, denna magiska ingrediens som låter äcklig men gör så mycket gott för huden. Vi tar en titt på ingredienserna:

 • Aloe – verkar fuktgivande, läkande och lugnande på huden.
 • BHA eller salicylsyra – milt exfolierande, bra för problemhy som lätt blir tilltäppt. Rensar porerna.
 • Snigelsekret – stimulerar hudens cellförnyelse, ger fukt och läker skadad hy.

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Water, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Snail Secretion Filtrate, Salicylic Acid, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Polyglutamic Acid, Portulaca Oleracea Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Aspalathus Linearis Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea barbata, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer.

Inget av detta ger utslag hos COSDNA.

rec-benton-aloe-bha-skin-toner-03

Flaskan är i plast och har ett spraymunstycke, som fördelar tonern aningens ojämnt i ansiktet. Jag hade hellre sett ett mjukare genomsläpp av produkt, men det är egentligen en petitess i sammanhanget och inget jag ligger sömnlös över. Det är det enda jag har att klaga (ytterst) lite på. Innehållsmängden är 200 ml.

Jag älskar den här tonern. Jag älskar hur den känns i ansiktet och hur min hud känns när jag har klappat in den. Huden känns genast lugnad och redo för efterföljande produkter, och den lilla (0,5%) mängden salicylsyra håller eventuella utbrott i schack. Jag tror att jag aldrig vill ha en annan toner!

Pris: 200 ml/$16.98 hos RubyRubyshop.

Prestation: 5/5 – Känns skön och svalkande på huden, återfuktar och lugnar. Bra för alla hudtyper, både känslig och problemhy.

Kvalité: 4,5/5 – Toppeningredienser rakt igenom. Jag drar av en halv poäng för munstycket, men då är jag hård.

Värde för pengarna: 5/5 – Lågt pris med tanke på vad man får. Ja, man måste beställa via eBay – men det är så värt väntan.

Totalt: 4,5/5

23 kommentarer

 1. Tycker du att den behövs eller är nödvändig i hudvårdsrutinen. Just nu använder jag en ansiktsolja från garden of wisdom, har två av deras serum o en är manuka honey serum o så tony molys äpplen.

  beställde serumet o krämen från benton, Gelen av nån anledning kändes onödig, så krämen känns bättre från benton för min del. Vi har lite likadan hy, utbrott då o då o små acneärr som förhoppningsvis bleknar lite mer med tony molys röda äpple =)

  Nyfiken på tonern men samtidigt, är den nödvändig?

  orolig ibland att hyn ska få tusen utbrott haha, ( då jag för några år sedan ätit roaccutan för acne) efter det vart hyn bättre o knappt små plitor får man nu för tiden men denna kanske kanske ändå kan vara bra?

  Gilla

   • då beställer jag tonern..för gelen kändes av någon anledning onödig =) Tack ska beställas också så att alla tre kommer fram nästan samtidigt, ska bli kul o testa dessa, tror de kommer vara riktigt bra för hyn. Är ju som sagt förälskad i röda äpplet

    Gilla

 2. Jag har en fråga angående dessa snigelprodukter i, vet du hur de gör för att få fram sekretet? Har de snigelodlingar eller är det syntetiskt snigelsekret det handlar om? Jag skulle gärna vilja prova, men inte om det är en massa sniglar som fått sätta livet till…

  Gilla

 3. Vilken tur att det blev en positiv recension, eftersom jag redan har skickat efter. 🙂 Jag kom på efteråt att du skrev att du skulle recensera inom kort och att det kanske hade varit smart att vänta. Men vänta är inte min starka sida.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s