Benton – Aloe Propolis Soothing Gel

rec-benton-aloe-propolis-soothing-gel-01

Aloe Propolis Soothing Gel är steg tre i min hudvårdsrutin, efter Snail Bee High Content Essence och före Snail Bee High Content Steam Cream. Det är en genomskinlig, doftfri gel som har lindrar, läker och återfuktar.

rec-benton-aloe-propolis-soothing-gel-02

Precis som de övriga Bentonprodukterna är innehållsförteckningen föredömligt kort. Stjärningredienserna är aloe vera (läker, lindrar, återfuktar), propolis (fuktgivande, antiinflammatorisk), trollhassel (antiseptisk) och kamomillextrakt (antiinflammatorisk).

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Propolis Extract, Glycerin, Arginine, Allantoin, Betaine, Chamomilla Recutita, Portulaca Oleracea Extract, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea barbata.

Enligt COSDNA finns det inga irriterande ämnen eller något som kan trigga acne.

Propolis är kitt som bina använder för att fylla igen springor i boet och kommer från binas produktion av kåda. Propolis anses ha en hälsofrämjande effekt och verkar antibiotiskt i hudvård.

rec-benton-aloe-propolis-soothing-gel-03

Konsistensen är gelliknande, men tjockare än hos Snail Bee High Content Essence. Jag förstår att många tycker att gelén är ett överflödigt steg i hudvårdsrutinen, men för mig bidrar den till att låsa in fukt i huden och jag behöver inte lika mycket fuktkräm. Gelén är dessutom utmärkt som bärare av oljor om man vill lägga till ett par extra droppar. I somras, när det var som allra varmast, använde jag den här som ensam fuktgivare vilket gick över förväntan väl.

Efter Snail Bee High Content Essence trycker jag ut en  droppe aloegel, sprider mellan händerna och applicerar i ansiktet. Det känns lite klibbigt innan det har sjunkit in helt i huden, men det går å andra sidan väldigt fort och när det är dags för fuktkräm har klibbigheten försvunnit helt. Den ger inte samma synliga resultat som Snail Bee High Content Essence  utan är en produkt som verkar i det tysta. Gott så.

Pris: 100 ml/$16.98 hos RubyRubyshop.

Prestation: 5/5 – Fantastisk fuktbooster som lugnar huden och snabbar på läkandet av eventuella utbrott och rödheter.

Kvalité: 5/5 – Inga irritationsämnen alls, inga fillers, bara bra saker: aloe (80%), propolis, trollhassel… Utmärkt pump som doserar alldeles lagom mängd produkt. Även denna flaska är genomskinlig så att man ser hur mycket det är kvar.

Värde för pengarna: 5/5 – 100 ml för 112 kr är ett kap, inte bara med  tanke på hur mycket gott produkten gör för huden utan för hur dryg den är.

Totalt: 5/5

4 kommentarer

  1. Det här lät ju väldigt intressant må jag säga! Själv har jag mycket torr hy och dessutom perioral/periokulär dermatit. Har svårt att hitta produkter som huden i mitt ansikte accepterar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s