Benton – Snail Bee High Content Steam Cream

rec-benton-snail-bee-high-content-steam-cream-01

Sist ut att recenseras är Snail Bee High Content Steam Cream, Bentons fuktkräm för alla hudtyper men som är särskilt bra för känslig eller problemhy. Den lovar också att jämna ut hudtonen och reducera ålderstecken. ”Steam cream” i namnet syftar på ångan som sprutas in samtidigt som ingredienserna blandas, en process som ska göra att de fungerar bättre ihop. Ångan bidrar också till krämens fluffiga textur. Krämen är oparfymerad, men jag känner en svag doft av nånting när jag applicerar den i ansiktet – jag kan bara inte säga vad.

rec-benton-snail-bee-high-content-steam-cream-02

Dags att snacka ingredienser!  Som vanligt när det gäller Benton hittar vi utmärkta, aktiva beståndsdelar och en välkommen avsaknad av utfyllnad. Huvudingrediensen är snigelsekret (64%), och jag behöver väl knappast upprepa dess fördelar längre. Andra välgörare är niacinamide (fuktigvande, antiinflammatoriskt), bigift, salicylsyra (står som salix alba i förteckningen) och urea, som binder vatten till hudytan och stärker hudens barriär. Urea är också den största komponenten i urin, men här är det helt och hållet syntetiskt urin vi pratar om.

INCI: Snail Secretion Filtrate, Glycerin, Butylene Glycol, Cetyl Ethylhexanoate, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sodium Hyaluronate, Niacinamide, Stearic Acid, Behenyl Alcohol, Phytosqualene, Human Ogliopeptide-1, Bee Venom, Arbutin, Adenosine, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Argania Spinosa Kernal Oil, Glyceryl Stearate, Arginine, Carbomer, Urea, Tocopher Leaf Extract, Salix Alba (Willow Bark) Extract, Ulmus Campestris (Elm) Extract, Pentylene Glycol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pilsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract.

COSDNA flaggar för Butylene Glycol (1), Stearic Acid (2) och Carbomer (1).

rec-benton-snail-bee-high-content-steam-cream-03

Krämen är tjock och ganska kompakt i konsistensen, och känns skön att applicera på huden. Trots att den är såpass tjock som den är går den in fort och jag känner mig inte kladdig alls – tvärtom torkar den till en matt yta, som känns perfekt för min blandhy. Den fungerar också utmärkt under BB-kräm och foundation. En klick stor som en femtioöring räcker till hela ansiktet samt halsen.

Effekten upplever jag som slående. Min hy känns jämnare i tonen, balanserad, fuktmättad och slät. En solklar vinnare i min bok!

Pris: 50 ml/$21.98 hos RubyRubyshop.

Prestation: 5/5 – Rakt igenom fantastisk.

Kvalité: 5/5 – Produkten är förpackad i en burk, jag hade hellre sett en tub eller pumpflaska men så länge man använder en spatel eller rena fingrar så borde det vara okej. Ingredienserna är verkligen toppen och jag kan inte prisa dem tillräckligt.

Värde för pengarna: 5/5 – Något dyrare än de övriga produkterna i serien, men ändå ett lågt pris med tanke på kvalitén och effekten.

Totalt: 5/5

8 kommentarer

  1. Du har inspirerat mig, jag tycker det är superkul att surfa runt på eBay och titta på koreanska produkter nu. Köpte mig ett kit med prover från Missha, bl a en snigelgel. Den var riktigt skön på huden, kan lätt tänka mig att prova fler produkter. Såg att de har en hel del grejor med hyaluronsyra i samma shop som du har har handlat den här krämen ifrån. Har läst att det är en bra ingrediens också mot åldrande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s