Skinfood – Black Sugar Mask

rec-skinfood-black-sugar-mask-01

Vad är det?

En mask? En skrubb? Bajs i en burk? Nej, men en Cocacola-doftande kombination av de två första alternativen. Black Sugar Mask lovar att ta bort alla spår av smuts och makeup, pormaskar samt ”olja från porerna”, samtidigt som den ska lämna huden silkeslen och återfuktad.

rec-skinfood-black-sugar-mask-02

Hur funkar det?

Som all mekanisk exfoliering använder också Black Sugar Mask en tillsatt sliptillsats, i det här fallet socker, för att mjuka upp huden och ta bort de döda hudceller som sitter på huden och gör att den kan se lite grå och tråkig ut. Sockret är utblandat i en brun massa, som är ganska hård i burken men som rätt fort smälter till en behagligare konsistens.

INCI: Sucrose, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Lanolin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylexanoate, Stearalkonium hectorite, Shea Butter, Limnanthes Alba Seed Oil, Sorbitan laurate, Butylparaben, BHT, Caramel, Parfum

Hos våra vänner på COSDNA flaggar man Sorbitan laurate (1), en fettälskande tillsats som agerar som emulgeringsmedel i krämer, samt Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax (1), som är en vaxig substans för förtjockning. Shenet klassar candelillavax som lugnande och icke-irriterande.

rec-skinfood-black-sugar-mask-03

Jag använder i vanliga fall inte mekanisk exfoliering eftersom min hy ofta reagerar med rodnad och irritation, även på vad som anses vara ”snälla” peelings som till exempel Dermalogicas Daily Microfoliant, men här fungerar det bra. Efter rengöring fuktar jag ansiktet med Bentons Aloe BHA Skin Toner, vilket hjälper masken att glida bättre över huden, och masserar glatt. 10-15 minuter senare är det dags att skölja av, och då känns min hy nästan löjligt len och typ som sammet, antagligen tack vare oljorna.

rec-skinfood-black-sugar-mask-04

Jag gillar verkligen Black Sugar Mask. Den påminner en del om en annan favorit, Phenomés Multi-Active Sugar Peel, fast väldigt mycket mer budget. Inget fel med det dock! Masken är perfekt att lägga nån gång i veckan när jag vill ha lite riv kombinerat med goa oljor, och den fina effekten på huden är såklart en bonus. Min hy känns varken röd eller irriterad, bara len och glad.

Pris: 100 ml/$15.15, W2Beauty. Går även att hitta på eBay.

Prestation: 5/5 – Jag kan inte sluta ta på mitt ansikte. Det är väl ett gott betyg? Men ja – mjuk, återfuktad hud tackar jag aldrig nej till.

Kvalité: 3/5 – Stadig plastburk med skruvlock. En del välgörande oljor, men annars inget särskilt.

Värde för pengarna: 5/5 – Billig i inköp, billig i drift eftersom den bara ska användas 1-2 gånger i veckan.

Totalt: 4/5

6 kommentarer

  1. Fick med ett prov för ett tag sen när jag handlade koreanska grejer på e-bay (det var du som drog ner mig i korea-träsket!) även jag gillade den väldigt mycket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s