Innisfree – Apple Juicy Cleansing Oil

rec-innisfree-apple-juicy-cleansing-oil

Vad är det? Rengöringsolja med doft av äpple.

Hur funkar den? Oljor jobbar enligt principen fett löser fett, och en bra rengöringsolja ska ta bort alla spår av makeup, smuts och dagens föroreningar. Först därefter är det dags för din cleanser.

Vad är bra? Typ allt. Det finns nog ingenting jag inte gillar med den här rengöringsoljan – till och med äppeldoften går hem hos mig och då är jag ändå rätt kinkig när det gäller just äpple. Den är också fri från mineralolja, något som inte alls är självklart. (Ni får jättegärna joina mineraloljans fanklubb, men jag undviker det om jag kan.)

Vad är mindre bra? Att Innisfree inte säljs i svenska butiker och att jag är hänvisad till webshoppar.

INCI: Cetyl Ethylhexanoate, Triethylhexanoin, Polyglyceryl-10 dioleate, PEG-8 GLYCERYL ISOSTEARATE, Caprylic/Capric Triglyceride, Pentaerythrityl tetraisostearate, Pentaerythrityl tetraethylhexanoate, Cyclopentasiloxane, Hydrogenated polyisobutene, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Cyclohexasiloxane, Pyrus malus, Citrus Unshiu Peel Extract, Orchid, Camellia Sinensis Leaf Extract, Camellia Japonica Leaf Extract, Opuntia Coccinellifera Fruit Extract, Butylene Glycol, Fragrance

Här finns inga irritanter eller potentiellt acnetriggande ingredienser förutom Butylene Glycol, som får en etta hos COSDNA.

Jag älskar Apple Juicy Cleansing Oil. Jag älskar hur den glider över huden och jag älskar att känna hur all makeup, smuts och spår av dagen rinner mellan fingrarna och ned i avloppet. Min hy känns ren och slät efteråt utan att vara strippad på fukt. Jag behöver heller inte gnugga särskilt mycket runt ögonen för att få bort mascara och eyeliner, som annars kan sitta som berget. Vattenfast mascara? BAH. En barnlek.

+ Lågt pris
+ Bra pump
+ Dryg
+ Glider bra över huden
+ Effektiv

Inget

Pris: $21.11 hos W2Beauty.
Betyg: 5/5

14 kommentarer

 1. Jag köpte nyligen Mac cleansing oil på din rekommendation och älskar den! Speciellt doften. Är det värt att byta? Rengör den lika bra och lämnar ingen fet hinna efteråt?

  Gilla

  • Jag älskar också MAC:s Cleansing Oil, men den är lite dyr i jämförelse. Gillar du den finns det dock ingen anledning att byta.

   Gilla

 2. Hej! Det här lät ju bra. Men jag har en fråga som jag undrar om du kanske vet svaret på? Det är nämligen så att jag har fet hud och lätt får acne. Så när jag hör olja så drar jag öronen åt mig. Får för mig att jag kommer få mer finnar och fetare hy av det. Fast jag egentligen inte har en aning om hur det fungerar. Men hur är det egentligen, förvärrar oljor acnehy eller påverkar det inte? Lite luddigt kanske, men hoppas att du förstår vad jag menar. Mvh/Maria

  Gilla

  • Lika löser lika, så du behöver inte alls vara orolig. Tvärtom tycker jag – som inte har acnebenägen hy men med tendens till tilltäppta porer – att oljor är suveräna.

   Gilla

 3. Hittade din blogg igår och har tillbringat två VAB-dagar med att läsa tre år tillbaka, helt fantastiska tips och recensioner!
  Har redan beställt hela snigelsetet från Benon och hittat rengöringspljan och anti-blemish krämen från Garden of wisdom. Men vad använder du efter oljan för att rengöra? Låter som att vi har samma sorts hy så jag tänker kopiera ditt koncept rakt av utan att skämmas.

  Gilla

  • Woop, tack så mycket! Jag kör antingen Akoma Black Soap eller Sort of Coal koltvål, men jag är alltid på jakt efter grönare jaktmarker. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s