Etude House – Precious Mineral BB Cream Cotton Fit

rec-etude-house-precious-mineral-bb-cotton-fit-01

Vad är det? BB-kräm från koreanska Etude House. Lovar matt, bomullsliknande finish med lyster samt en utjämnande effekt för uniform hudton. Skyddar mot UV-strålning, reducerar uppkomst av rynkor och har en hög täckningsgrad.

rec-etude-house-precious-mineral-bb-cotton-fit-02

Hur funkar det? Bra! Den matta finishen och den höga täckningen har gjort Cotton Fit till en av mina favoriter när det gäller BB-krämer, och då jag har ett tiotal på badrumshyllan får man väl kalla det en smärre bedrift. Jag upplever den som lätt att jobba med, den torkar inte jättefort vilket gör att jag kan buffa i lugn och ro, och när jag väl pudrat ytan så sitter den på plats resten av dagen. Doften är ganska svag – inget som hänger kvar under näsan – och påminner mig om bomullsblommor utan att jag har några som helst belägg för det.

Nyanserna är tre till antalet: N02 Light Beige, W13 Natural Beige och W24 Honey Beige. Min nyans är N02 som jag tycker är jämförbar med NW15.

rec-etude-house-precious-mineral-bb-cotton-fit-03

INCI: Water, Pearl Extract, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Glycerin, Phenyl Trimethicone, Butylene Glycol, Butylene Glycol Dicaprate, Cyclohexasiloxane, Niacinamide, Nylon-12, Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, Zinc Oxide, Talc, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Iron Oxides, Beeswax, Helianthus Annuus Seed Oil, Gossypium herbaceum, Centella Asiatica Extract, Portulaca oleracea, Argania spinosa Kernel Oil, Melissa Officinalis Leaf Extract, Malva Sylvestris Extract, Achillea Millefolium Extract, Alchemilla Vulgaris Extract, Primula Veris Extract, Mentha Piperita Leaf Extract, Veronica Officinalis Extract, Sodium chloride, Sorbitan isostearate, Pentylene Glycol, Hexyl Laurate, Tribehenin, Disteardimonium Hectorite, Polymethylsilsesquioxane, Triethoxycaprylylsilane, Propylene carbonate, Dimethicone/methicone copolymer, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Kaolin, Silica, Lecithin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance, CI 77019, CI 77491, CI 77499

COSDNA klassar Butylene Glycol, Zinc Oxide, Talc och Beeswax som potentiellt acnetriggande.

rec-etude-house-precious-mineral-bb-cotton-fit-04

+ Smart pumpfunktion
+ Mycket innehåll för pengarna
+ Dryg, en klutt räcker långt
+ Fin, matt finish

Inget för torra hudtyper

Pris: Varierar mellan webshopparna. Jag betalade $12.11 hos eBaysäljaren worldmarket201010 medan till exempel Pretty & Cute tar $19.95 (frakten ej inräknad). Det lönar sig att shoppa runt, med andra ord.
Betyg: 4/5

2 kommentarer

  1. Är den väldigt ljus? Har kollat swatchar på nätet men är svårt att tyda tycker jag.
    Går den åt det rosa eller gula hållet? Jag är ganska rosa i min hy, med fräknar och allmänt blek, tror du den kan vara nåt för mig? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s