Etude House – White Moistfull Cushion Cleansing Foam

rec-etude-house-white-moistfull-cushion-cleansing-foam-01

Jag växlar för närvarande mellan två rengöringar, en på morgonen och en djuprengörande till kvällen. Idag tänkte jag recensera White Moistfull Cushion Cleansing Foam från Etude House, som jag använder i morgonduschen. Rengöringen är av det krämiga slaget, förpackad i praktisk klämtub och löddrar upp till ett väldoftande (luktar precis som Chloé!) skum när den kommer i kontakt med vatten. Det medföljer en nätpåse vars användning jag inte är helt säker på, tydligen ska den hjälpa till med upplöddringen, men jag väljer att använda min konjacsvamp istället.

rec-etude-house-white-moistfull-cushion-cleansing-foam-02

Cushion Cleansing Foam sägs passa alla hudtyper, men särskilt de med ojämn pigmentering eftersom den har en ”brightening”-effekt. Den innehåller niacinamid (vitamin B3), en känd ingrediens i uppljusande produkter och som förbättrar cirkulationen genom att utvidga perifera blodkärl, nyponolja som stimulerar cellförnyelse och hjälper till att läka ärr, samt extrakt från baobabträdet, som inte bara är en ypperlig fuktkälla utan också är anti-inflammatorisk och full av antioxidanter.

Jag trycker ut en klick stor som min lillfingernagel på en fuktad konjacsvamp och kramar den ett par gånger innan jag masserar svampen över ansiktet, med extra fokus på t-zonen. Huden känns silkeslen efteråt, utan irritation eller rödflammighet.

rec-etude-house-white-moistfull-cushion-cleansing-foam-03

INCI: Water, Sorbitol, Lauryl Hydroxysultaine, Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Laureth-6-Carboxylic Acid, Lauric Acid, Sodium Chloride, Niacinamide, Adansonia Digitata Fruit Extract, Rosa Canina Flower Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Conchiolin Protein, Glycerin, Butylene Glycol, Stearic Acid, Silica, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Alcohol, Titanium Dioxide (CI 77891), Palmitic Acid, Polyquarternum-7, PEG-45M, Disodium EDTA, Caprylic/Capric Triglyceride, BHT, Sodium Benzoate, Fragrance

Produkten innehåller en del potentiellt retande ingredienser enligt COSDNA. Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Lauric Acid, Butylene Glycol, Stearic Acid, Alcohol och Palmitic Acid får alla mellan 1-5 poäng när det gäller acnetriggare såväl som irritanter.

+ Doftar gott
+ Gör rent utan att irritera
+ Huden känns len och fin efteråt

Svårt att uppnå en uppljusande effekt med bara en rengöring

Pris: 150 ml/$15.14 (W2Beauty)
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s