Secret Key – Snow White Cream

rec-secret-key-snow-white-cream-01

Vad är det? En hybrid mellan hudvård och makeup, innehållande niacinamide som ska ljusa upp och jämna ut hudtonen.

rec-secret-key-snow-white-cream-02

Hur funkar det? Niacinamide är en form av vitamin B3 som är mycket vanligt i asiatiska whiteningprodukter tack vare sin kraftfulla effekt på hudens melaninproduktion. Den stärker hudens skyddsbarriär, förbättrar elasticiteten i huden, hjälper till att ta bort missfärgningar och  ger huden ett jämnare utseende. Niacinamide är därför utmärkt att använda på post-inflammatorisk hyperpigmentering, som acneärr, och är överlag toppen när det gäller att motverka såväl rynkor som utbrott av blemmor och plitor. (Källa)

Jag var inte riktigt hundra på hur jag skulle använda Snow White Cream när jag fick den i min Memebox – som ansiktskräm eller makeupprodukt? Jag har testat båda varianterna och föredrar den som primer innan min foundation, eftersom jag inte upplever att den ger tillräckligt med fukt för att ersätta min dagkräm. När det gäller uppljusningseffekten är jag mer än nöjd; det syns faktiskt en skillnad på huden. Inte så att jag upplever mig vitare än vad jag är, men de röda partier jag har tonas ner och huden ser allmänt jämnare ut. I och med att krämen inte känns silikonig tycker jag också att min foundation ”sugs” fast bättre i huden istället för att halka runt som den kan göra med en klassisk silikonbaserad primer.

rec-secret-key-snow-white-cream-03

Förpackning: Snow White Cream är förpackad i en burk med skruvlock. Jag tar upp en klick stor som en tiokrona med den medföljande spateln, stryker av mot handryggen och applicerar därifrån. Eftersom niacinamide är ljus- och värmestabilt gör det inget att krämen är paketerad i en burk.

Konsistens och doft: Ser tjock och fluffig ut i burken men är tunnare när den appliceras på huden. Går lätt att sprida ut och smälter in fint. Svag, lite pudrig doft som försvinner efter ett tag.

rec-secret-key-snow-white-cream-04

INCI: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Propylene Glycol, Glycerin, Titanium Dioxide, Liquid Paraffin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Dimethicone, Niacinamide, Carbomer, Stearic Acid, Methylparaben, Triethanol amine, Disodium EDTA, Fragrance, Dimethyl siloxane, Wax

Här hittar vi en del tveksamma ingredienser – Cetearyl Alcohol är känd som potentiell acnetriggare och jag är inte jätteförtjust i inkluderingen av mineralolja. Jag har inte märkt av några irritationer alls, men det kan ändå vara bra att veta. Enligt COSDNA innehåller Snow White Cream flera rödmarkerade ingredienser, som får mellan ett och fyra poäng.

rec-secret-key-snow-white-cream-05

+ Behaglig känsla på huden
+ Synligt uppljusande
+ Gör inte huden flottig

Ingen SPF (Titanium Dioxide räcker inte)
Innehåller mineralolja

Pris: Mellan $13-$16 på eBay
Betyg: 4/5

3 kommentarer

 1. Fick också den men känner mig tveksam till att fortsätta efter att ha testat en gång. Tycker du att den effekten bara är tillfällig när man precis har lagt på den eller är den bra på att bleka gamla acneärr också?
  Undrar förresten när recensionerna för vampyrkrämerna kommer 😀 mycket nyfiken!

  Gilla

  • Jag tror att man märker en mer permanent effekt om man använder krämen varje dag under flera veckor, samt kompletterar med exfoliering och solskydd.

   Jag använder Exuviance just nu, men sen kommer recension av Ladykin.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s