Etude House – Baking Powder BB Deep Cleansing Foam

rec-etude-house-baking-powder-01

Vad är det? Djupverkande rengöring som ska vara extra effektiv för BB-krämer. Nyckelingrediensen är bakpulver, som sägs kunna penetrera och rengöra porerna på djupet. Deep Cleansing Foam lovar också att ta bort alla spår av smuts, makeup, överflödig olja samt göra huden mjuk och strålande.

Hur funkar det?  Jag använder den här rengöring som steg två på kvällen, efter oljerengöring, för att rengöra huden ordentligt och ta bort de sista spåren av dagen. Det gör den på ett utomordentligt sätt. Jag känner mig riktigt ren utan att för den skull vara helt strippad på fukt, och huden känns redo för efterföljande behandling. Krämen innehåller små, små korn (bakpulver?) som hjälper till med exfoliering. Eftersom kornen är så små och smälter när jag masserar över ansiktet anser inte jag att det är någon risk att använda den varje dag.

rec-etude-house-baking-powder-02

Konsistens: Fast skum direkt från tuben, löddrar upp i kontakt med vatten.

Doft: Citrusaktigt, påminner om godiset Refreshers. Jag älskar det!

rec-etude-house-baking-powder-03

INCI: Glycerin, Water, Potassium stearate, Potassium myristate, PEG-32, Stearic Acid, Microcrystalline Cellulose, Myristic acid, Potassium laurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium bicarbonate, Citrus medica Limonum, Citrus aurantium dulcis, Lauric Acid, Glyceryl Stearate, Disodium EDTA, Lauramide DEA, PEG-100 Stearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Benzoate

Enligt COSDNA innehåller Deep Cleansing Foam en del potentiellt irriterande ämnen: Stearic Acid, Mystyric Acid, Lauric Acid samt PEG-100 Stearate får alla mellan 1-4 för potentiellt acnetriggande.

+ Dryg
+ Doftar gott
+ Gör ett riktigt bra jobb med rengöringen

Lite tveksamma ingredienser även om jag inte har märkt något

Pris: $12.90 (Yesstyle), $13.50 (W2Beauty), $8.77 (eBaysäljare worldmarket201010)
Betyg: 4/5

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s