Junifavoriten: Sulwhasoo – Overnight Vitalizing Mask

Jag har nyligen börjat testa produkter från koreanska lyxmärket Sulwhasoo, som är ett av få koreanska märken som säljs på varuhus (Neiman Marcus, Bergdorf Goodman) utanför Korea, och vars ingredienslistor är proppade med diverse växtextrakt och antioxidanter. Jag hyste en fåfäng förhoppning om att inte gilla Sulwhasoo eftersom produkterna – framför allt krämerna – är schweindyra, men nä. Sån tur hade jag såklart inte.

sulwhasoo-overnight-vitalizing-mask

Provförpackning á 15 ml – originalprodukten är 150 ml

Overnight Vitalizing Mask är en nattbehandling som ska ge förnyad lyster till huden, minimera röda och irriterade partier, återfukta, återställa och revitalisera. Inga små löften direkt! Jag tvättar oftast av mig så tidigt på kvällen som möjligt, eller ännu hellre så fort jag kommer hem från jobbet – mer tid för huden att slurpa i sig det göttiga från serum, oljor och krämer – och 15-20 minuter innan jag går och lägger mig applicerar jag Overnight Vitalizing Mask. Konsistensen är ungefär som en tjockare nattkräm och masken går in fort i huden. När jag vaknar på morgonen känns min hy slät, mjuk, pigg och ta mig tusan om jag inte anar mer lyster också. Gött mos.

INCI: Water, Butylene Glycol, Glycerin, Cetyl Ethylhexanoate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Squalane, DI-C12-13 Alkyl Malate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cyclohexasiloxane, Panax Ginseng Root Extract, Ophiopogon Japonicus Root Extract, Glycyrrhiza Uralensis (Licorice) Root Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Nelumbo Nucifera Seed Extract, Polygonatum Officinale Rhizome/Root Extract, Lilium Tigrinum Flower/Leaf/Steam Extract, Rehmannia Glutinosa Root Extract, Chrysanthemum Morifolium Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Citrus Unshiu Peel Extract, Adenophora Stricta Root Extract, Angelica Tenuissima Root Extract, Honey, Juglans Regia (Walnut) Shell Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Angelica Acutiloba Root Extract, Morus Alba Root Extract, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Trehalose, C14-22 Alcohols, Stearic Acid, Silica, Hydrogenated Castor Oil Isostearate, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Palmitic Acid, Cetearyl Alcohol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, PEG-100 Stearate, C12-20 Alkyl Glucoside, Polyacrylate-13, Phytosteryl/Behenyl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, C12-16 Alcohols, Carbomer, Polyisobutene, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Dextrin, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Polysorbate 20, Propanediol, Ethylhexylglycerin, Alcohol, Tromethamine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

Den bisarrt långa ingredienslistan klarar sig hyfsat bra hos COSDNA, det är som vanligt Cetearyl Alcohol, Stearic Acid och Palmitic Acid som räknas bland the usual suspects.

+ Doften av ingefära slår de flesta andra dofter
+ Det nästan meditativa tillståndet som infinner sig vid applicering
+ Morgonen-efter-känslan

Priset ($45-$50)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s