Rohto Hada Labo – Goku-jyun Super Hyaluronic Acid Lotion

rec-hadalabo-toner-01

Vad är det? Japansk toner (”lotion”) med hyaluronsyra, utan mineralolja, parfym eller färgämnen. En väldigt basic produkt utan tjafs eller ens tjusig förpackning, men hjälp vad bra den är! Vid det här laget vet väl alla vilken fantastisk ingrediens hyaluronsyra är – finns naturligt i kroppen, binder vatten upp till tusen gånger sin egen vikt, yada yada yada – så jag behöver inte tjata om det, men det är i alla fall på sin plats att vetat att hyaluronsyra passar ALLA hudtyper. ”Goku-jyun” betyder för övrigt extra fuktgivande och det är precis vad som händer här.

rec-hadalabo-toner-02

Doft och konsistens: Något tjockare än vatten. Helt doftlös.

Känsla: Lätt klibbig i typ fem sekunder innan den sjunker in i huden.

I min hudvårdsrutin kommer Super Hyaluronic Acid Lotion efter syrabehandling och före fuktkräm, ungefär så här: rengöring – BHA-toner – AHA-serum – Super Hyaluronic Acid Lotion – (serum) – fuktkräm. Jag satte serum i parantes då jag hoppar över det steget ibland och låter tonern ta dess plats. Om jag känner mig lite wild and crazy applicerar jag Hydraluron efter tonern. Hur som helst så bara funkar det. Nöjd, återfuktad och härligt plumpad hy! En sak som jag känner mig nödgad att påpeka är att hyaluronsyra endast funkar med vattenbaserade produkter, det går inte att applicera under t. ex. en olja och tro att man ska få samma effekt.

INCI: Water, Butylene Glycol, Glycerin, Disodium Succinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxyethycellulose, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Succinic Acid

Av dessa är det endast Butylene Glycol som får en röd etta hos COSDNA.

+ Dryg, det räcker med ett par droppar varje gång
+ Massor av härlig fukt
+ Inga irritationer

Skickas från Japan = leveranstiden kan vara lång

Pris: Jag köpte min flaska (170 ml) för $16.89 av eBaysäljaren traveler-com.
Betyg: 5/5

3 kommentarer

  1. Verkar spännande! Vad ska en novis vad gällande syror börja? Min hy blir bara sämre och sämre med åren, har gått från en torr, men fin hy, till flottig och blemmig med massor av igenkloggade porer på näsa och haka. Suck.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s