Banila Co. – Clean It Zero Purity Cleanser

rec-banilaco-clean-it-zero-purity-01

Vad är det? Rengöringsbalsam (kallas ”sherbet cleanser” i reklamtexten) som lovar att ta bort makeup, smuts och orenheter på en skonsamt sätt, anpassat för känslig hy. Fri från alkohol, färgämnen, syntetiska doftämnen, parabener och mineralolja, vilket var anledningen till att jag valde just den här varianten.

rec-banilaco-clean-it-zero-purity-02

Doft och konsistens: Svag, ”fräsch” doft. Ganska fast konsistens som smälter under fingervärmen och låter sig enkelt spridas ut över ansiktet.

Förpackning: Stor plastburk med skruvlock, plastspatel medföljer.

Hur bra? SÅ BRA. Jag har blivit mer och mer förtjust i balsam som första rengörare, de känns mjuka och mysiga mot huden samtidigt som de rengör ordentligt. Clean It Zero tar bort allt, inklusive vattenfast makeup. Till och med den envisaste mascaran försvinner i ett nafs! Jag plockar upp en klick med spateln och applicerar direkt på torr hud, masserar omkring tills all makeup är borta och torkar bort med en fuktad frottéhandduk. Därefter följer jag upp med min vanliga rengöring.

rec-banilaco-clean-it-zero-purity-03

INCI: Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-10 isostearate, Polyethylene, Argania spinosa Kernel Oil, Oenothera Biennis Oil, Portulaca Oleracea Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Water, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Beta Carotene, Water, Butylene Glycol, Caprylhydroxamic acid, Caprylyl Glycol, Citrus aurantium dulcis, Abies Sibirica Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil

Enligt COSDNA innehåller Clean It Zero Purity Cleanser tre rödflaggade ingredienser: Oenothera Biennis Oil (nattljusolja), Beta Carotene (ämne från morötter) samt lösningsmedlet Butylene Glycol.

Jag satte ihop en gif så att ni får se Clean It Zero in action; här har jag Sephoras vattenfasta krämskugga Jumbo Liner 12HR Wear i Turquoise bredvid Urban Decays lika vattenfasta 24/7 Glide-on Pencil i Zero.

rec-banila-co-clean-it-zero-purity

Inte ett spår!

+ Snäll mot huden
+ Tar bort ALLT
+ Känns skön

Burk känns inte superfräscht, men funkar om man använder spateln

Pris: 100 ml/$22.49 (beautynetkorea på eBay)
Betyg: 5/5

5 kommentarer

  1. Älskar balm rengöringar. Fick nyligen lära mig att burk är helt ok till den här typen av rengöring som inte innehåller vatten då bakterier inte lika lätt får fäste utan vatten.

    Gilla

  2. Det låter ju heelt amazing! Har köpt en fuktgivande primer från märket som är riktigt bra. Är det här lika bra som rengöringsoljor?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s