Mizon – AHA 8% Peeling Serum

rec-mizon-aha-peeling-serum-01

Vad är det? Exfolierande serum med glykolsyra, milt nog att användas dagligen men ändå effektiv mot döda hudceller, torr och/eller glåmig hy samt hud som behöver fräschas upp.

rec-mizon-aha-peeling-serum-02

Vad är i? 8% glykolsyra, hyaluronsyra, trollhassel, aloe vera, olika blom- och fruktextrakt. Alkohol, men i alla fall långt ner på listan.

INCI: Water, Glycolic Acid, Potassium Hydroxide, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Sodium Lactate, Hydroxyethyl Cellulose, Sodium Hyaluronate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Carica Papaya Fruit Extract, Arnica Montana Flower Extract, Artemisia Absinthium Extract, Achillea Millefolium Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Alcohol, Polyquaternium-10, Disodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance

Endast Butylene Glycol flaggas hos COSDNA, som får en etta.

rec-mizon-aha-peeling-serum-03

Doft och konsistens: Något tjockare än vatten, svag citrusdoft.

Förpackning: Opak flaska med pipett och smart dosering. Vrid korken ett halvt varv, se hur toppen ploppar upp, skruva av korken helt och tryck ut innehållet, som helt magiskt har sugits upp i pipetten, i handen.

Applicering: Efter rengöring och toner. Jag använder det här serumet främst till kvällen eftersom jag gillar att låta det sitta på huden och neutraliseras i fem-tio minuter innan jag applicerar fuktkräm, och den tiden har jag inte alltid på morgonen.

rec-mizon-aha-peeling-serum-04

Vad är bra? Tja, att jag köpte en back-upflaska två veckor efter att jag köpte den första säger väl en hel del. Min hy reagerar med irritation och rodnad om jag använder produkter den inte gillar, men i det här fallet har jag inte märkt av något negativt, snarare tvärtom – hudtonen ser jämn ut och huden känns slätare. Jag har till och med kunnat använda serumet både morgon och kväll för att påskynda läkandet efter ett mindre utbrott, och det har fungerar det med, även om jag nu är redo att trappa ner till en gång per dag igen. Jag är också mycket förtjust i doseringsfunktionen, som gör det superenkelt att få ut rätt mängd.

Vad är mindre bra? Kan vara svår att få tag på.

rec-mizon-aha-peeling-serum-05

Pris: 40 ml/$15.30, BeautynetKorea
Betyg: 4/5

2 kommentarer

  1. En stund tänkte jag att ”Fan, det här kommer bli dyrt…” efter att ha läst allt bra och sen såg jag priset och ba ”YES! Koreansk hudvård ftw!” Tack för alla schyssta tips! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s