Benton – Honest Cleansing Foam

rec-benton-honest-cleansing-foam-01

Vad är det? Löddrande rengöring från koreanska märket Benton, vars produkter jag använder flitigt och älskar. Lovar att inte bara rengöra huden utan också återfukta den.

Vad är det i? Olivolja, sheasmör, aloe vera, squalane…många bra ingredienser.

INCI: Water, Potassium Stearate, Glycerin, Potassium Myristate, Potassium Laurate, Butylene Glycol, Camellia Japonica Seed Oil, Sodium Lauroyl Glutamate, Sobitan Olivate, Polyquaternium-10, Portulaca Oleracea Extract, Camellia Sinensis Extract, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Polygonum Cuspidatum Extract, Rosemarinus Officinalis Extract, Scutellaria Baicalensis Extract, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadenis Leaf Extract, Propandiol, Hydrolyzed Pea Protein, Phytosterol, Lecithin, Olea Europaea(Olive) Fruit Oil, Squalane, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ceramide-3, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extact, Usnea Berbata (Lichen) Extract

COSDNA flaggar Butylene Glycol (1), olivolja (2) samt squalane (1) som potentiellt triggande.

rec-benton-honest-cleansing-foam-02

Förpackning: Vit klämtub med svart snäpplock. Nothin’ fancy.

Doft och konsistens: Tjock, vit, lite pärliserad kräm som förvandlas till tätt och fluffigt skum i kontakt med vatten. Doftar svagt och tvålliknande.

Applikation: Som första rengöring på morgonen eller som andra rengöring till kvällen efter makeupborttagning. Jag applicerar på fuktad hud, gärna med borsten från The Body Shop, jobbar upp ett lödder, sköljer av och klappar torrt.

Vad är bra? Det finns få saker jag uppskattar som en bra rengöring, och Honest Cleansing Foam uppfyller de flesta av mina krav. Den är dryg, gör ett ordentligt jobb med rengöringen utan att rec-benton-honest-cleansing-foam-03irritera eller strippa min hy på fukt, känns skön att använda och doftar gott. Min hy varken stramar eller känns torr efteråt, utan tvärtom – det märks att det är gott om återfuktare bland ingredienserna!

Vad är mindre bra? Ingenting, egentligen, men det är nånting som saknas för att det ska bli full pott och jag vet inte vad det skulle kunna vara. Fan vad konstig jag är ibland.

Pris: 150 g/$15.11 (W2Beauty, förstagångsshoppare får $5 i rabatt med min affiliatekod 25363209)
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s