Missha – Magic Cushion SPF 50

rec-missha-magic-cushion-01

Vad är det?Magic Cushion är en BB Cream med perfekt täckning, du uppnår smidigt en felfri hud med ett långvarigt resultat. Till skillnad från vanliga flytande foundations eller BB Creams som kommer i en pump eller en flaska, är denna BB Cream indränkt i en svamp som plockas upp med en särskild medföljande puff.” Finns i två nyanser, #21 Light Beige och #23 Natural Beige. Jag har #21.

Vad är i? Bambuvatten och extrakt från baobabfrukt för återfuktning, samt trollhassel som verkar lugnande. Alkoholfri.

rec-missha-magic-cushion-02

INCI: Water (Aqua). Titanium Dioxide (Ci 77891), Cyclopentasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Trimethylsiloxysilicate, Glycerin, Peg-8 Dimethicone, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Niacinamide, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Iron Oxides (Ci 77492), Rosa Canina Fruit Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Xylitol. Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Calophylum Inophylum Seed Oil, Bambusa Vulgaris Water, Cereus Grandiflours (Cactus) Flower Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Adansonia Digitata Fruit Extract, Oxygen, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl Peg/Ppg – 10/1 Dimethicone, Peg-8, Magnesium Sulfate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, Stearic Acid, Alumina, Triethoxycaprylylsilane, Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Silica, Boron Nitride, Peg-32, Dipropylene Glycol, Tocopherol, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Fragrance(Parfum), Iron Oxides (Ci 77491), Iron Oxides(Ci 77499)

Med tanke på den långa ingredienslistan är det ändå förhållandevis få som flaggas av COSDNA: Butylene Glycol, avokado- och olivolja, Stearic Acid samt Tocopherol. Ingen av dessa för mer än en tvåa.

rec-missha-magic-cushion-03

Förpackning: Dosa i plast med spegel i locket och separat ”fack” för applikatorsvampen. Själva BB-krämen är placerad under fliplocket.

Doft och konsistens: Tunn, lättjobbad konsistens som enkelt låter sig strykas över ansiktet. Svag, fräsch doft.

rec-missha-magic-cushion-04

Applikation: Görs enklast med den medföljande svampen. Jag har dock testat med att trycka en borste mot innehållet och applicera på det viset, vilket jag föredrar då jag är mest van vid det. Det är lätt att bygga upp mer täckning där man behöver och finishen blir hud fast snyggare. Tänk satinliknande så är du där!

rec-missha-magic-cushion-05

Vad är bra? Magic Cushion har många fördelar – enkel att använda, lätt att ta med, praktiskt format – men mest av allt gillar jag hur skön den känns på huden samt hur snabbt det går att fixa en snygg yta. Jag gillar också den fina lystern min hy får, ingen radioaktiv glow eller glitterkula, mer frisk, hälsosam hud. Jag pudrar som vanligt min t-zon men har man torrare hy kan man skippa det steget. Till skillnad från en del andra BB-krämer oxiderar inte Magic Cushion under dagen, vad du ser är vad du får, och jag tycker inte heller att den har den gråaktiga tonen som är vanlig hos asiatiska BB-krämer.

Vad är mindre bra? Snävt nyansutbud.

rec-missha-magic-cushion-06

Pris: 220 kr, just nu introduktionspris 110 kr hos Bonnybonny
Betyg: 4/5

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s