Fermen…va?

Det finns ingredienser jag gillar lite mer än andra. BHA är min bitch, jag dör för AHA och snigelsekret är det bästa sedan skivat bröd. Nu är jag helt besatt av jäst och fermenterade mjölkbakterier. Um, what?

fermenterat

Time Revolution Clear Toner, Time Revolution The First Treatment Essence Intensive, Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule – alla tre ingår i min dagliga rutin

Jäst kommer från en grupp sockersvampar (Saccharomyces) som används flitigt i asiatisk hudvård och anses ha en positiv effekt på huden. Jästa, eller fermenterade, ingredienser har (enkelt förklarat) genomgått en process som bryter ned sockret och proteinerna och därigenom skapar lactic acid, alltså mjölksyra, samt aminosyror och peptider. Allt sånt som är gött för huden! Fermenterade ingredienser innehåller också en högre koncentration antioxidanter och näringsämnen än samma ingredienser som inte har genomgått jäsningsprocessen, och sägs vara extra välgörande för t ex acne eller rosacea.

Jag kommer att recensera alla produkterna ovan längre fram, men jag kan väl redan nu hinta om att det är riktiga superprodukter. Stay tuned!

En kommentar

  1. Har varit nyfiken på fermentarade produkter ett bra tag nu men har inte blivit av att jag klickat hem något. Ska bli spännande att höra vad du tycker om dessa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s