Beauté Pacifique – Crème Métamorphique Vitamin A Anti-wrinkle Creme

rec-beaute-pacifique-creme-metamorphique-01

Vad är det? ”Vetenskapligt dokumenterad A-vitaminkräm för behandling av ålders- och solbetingad kollagenförlust. Bygger upp och stärker tunn och förtida åldrad hud. Genom att tillföra huden A-vitamin i kombination med Squalane förstärks och föryngras hudens kollagenstruktur. Minimerar rynkor och fina linjer, reparerar åldrad och solskadad hud, förbättrar elasticiteten i huden, har fuktgivande och mjukgörande egenskaper, samt är rik på antioxidanter såsom A- och E-vitamin.”

Vad är i? Två sorters retinol (retinyl palmitate och retinyl acetate) vilket är mumma för många hudtyper, men framför allt solskadad eller acnedrabbad hy, olika mjukgörare och vitamin E.

INCI: Aqua / Water, Glycerin, Squalane, Persea Gratissima / Avocado Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Diethylhexyl Succinate, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Behenyl Alcohol, Stearic Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, PEG-20 Stearate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Retinyl Acetate, Arachis Hypogaea / Peanut Oil, BHT, Tetrasodium EDTA, Parfum / Fragrance. (COSDNA)

rec-beaute-pacifique-vitamin-a-creme-02

Passar: Det här ska vara den svagaste retinolkrämen i Beauté Pacifiques sortiment så torde passa den som vill prova på det här med vitamin A. Rekommendationen är att man vänjer in huden stegvis och börjar ett par kvällar i veckan för att sedan gå upp till varannan kväll och sist varje kväll.

Doft och konsistens: Tjock konsistens som blir vit på huden när den smörjs på men försvinner när man masserar. Känns både närande och skyddande. Doften är ytterst svag och milt blommig.

Applicering: Jag kör varje kväll som avslutande steg i min hudrutin i kombination med de AHA- eller BHA-produkter som också ingår i rutinen. Det där är något man får prova sig fram till, för mig går det bra medan någon annan kan uppleva att det svider eller irriterar för mycket.

rec-beaute-pacifique-vitamin-a-creme-03

Vad är bra? GIRRRL. Det finns så mycket som är bra. Jag skulle kunna nämna mjukheten, den jämnare hudtonen och att utbrotten hålls till ett minimum, men framför allt hur sebumproduktionen har reglerats så att jag inte längre har ett överflöd av sebum i t-zonen, ergo jag ser inte längre ut som en margarinfläck framåt eftermiddagen. Min hud känns glad, min puderanvändning har minskat och jag känner mig gladare överlag med hyn.

Vad är mindre bra? Att Crème Métamorphique fungerar som en inkörsport till starkare och dyrare grejer.

Pris: 50 ml/589 kr, 115 ml/879 kr
Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s