Sunday Riley – Ceramic Slip Clay Cleanser

rec-sunday-riley-ceramic-slip-01

Vad är det? Lerbaserad rengöring från lyxmärket Sunday Riley. Lovar porslinshy med ett ”dockliknande utseende” och är det nåt jag alltid strävar efter så är det just dockhy. Det här köpet kom förresten efter att jag blev konverterad/enablad av El Mika-Mi.

Vad är i? En speciell typ av fransk grönlera som tydligen ska vara det bästa påhittet sedan skivat bröd – leran sägs lyfta smuts från hudytan, dra ut orenheter, tajta till porer och exfoliera milt för en klarare, renare och lenare hud. Rengöringen innehåller också vitamin c, som stimulerar hudens kollagenproduktion och ska ge en mer plumpad och strålande hy.

INCI: Aqua (Water), Montmorillonite (French Green Clay), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocopolyglucoside Tartrate, Sodium Cocopolyglucoside Citrate, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C Ester), Piper Nigrum (Black Pepper) Fruit Oil, Botswellia Carterii (Frankincense) Oil, Jasmine Officinale Oil, Santalum album (Sandalwood) Oil, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Tetrasodium EDTA (COSDNA)

Passar: Normal till fet hy, eller torrare hud i behov av djuprengöring.

rec-sunday-riley-ceramic-slip-02

Applicering: Morgon eller kväll, det är lite olika beroende på hur min hud känns. På morgonen använder jag den direkt på torr hy och torkar av med en fuktad tvättlapp, på kvällen applicerar jag efter min första rengöring. Jag använder inte Ceramic Slip varje dag, det är den för dyrbar för (precioussssssss), men 3-4 gånger i veckan blir det nog. 2 pumptryck räcker till hela ansiktet plus halsen.

Doft och konsistens: Doften är speciell, rengöringen består ju till stor del av lera, men är man van vid lermasker och dylikt bör det inte vara några större problem. Konsistensen är tunn och lättflytande och skummar lätt vid kontakt med vatten.

Vad är bra? Jag uppskattar verkligen den superrena känslan jag får av Ceramic Slip, min hud känns ren på djupet utan att strama eller bli uttorkad, huden känns lugnad och eventuella röda partier tonas ned. Hyn känns på riktigt som porslin! Kombinationen Ceramic Slip + Biologique Recherche Lotion P50 + Beauté Pacifique Super3 Booster = hudorgasm, för övrigt.

rec-sunday-riley-ceramic-slip-03

Vad är mindre bra? Priset och doften. Doften skiter jag i egentligen för SÅ besvärande är den inte, det är bara ett pytteminus, men priset på £35 svider.

Pris: 125 ml/£35 (Cult Beauty, Space NK)
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s