Etude House – I Need You Mask Sheet

etude-house-i-need-you-mask-sheet

Jag har aldrig varit nere så djupt i arkmaskträsket som nu, när jag är som värst lägger jag en varje kväll bara för att min hy mår så bra av det. Det finns dåliga arkmasker, som mest innehåller glycerin och alkohol (#basic), det finns bra arkmasker och sen finns det I Need You Mask Sheet från Etude House. Herregud vad jag älskar dem. (Innan jag valde just de här gick jag igenom INCI för samtliga masker för att undvika t ex alkohol, bara ett tips.) Skillnaden mellan de här och andra arkmasker jag har testat är att essensen i dessa är tjockare och silkigare, de droppar inte lika mycket och fäster bättre på huden. Den föreslagna verkningstiden på 10-15 minuter kan man bortse från, jag låter hellre maskerna sitta på i uppemot en timme. Köps enklast på eBay, jag betalade runt 30 kr för tre masker.

etude-house-i-need-you-mask-sheet-honey

Honey

This mask sheet contains honey full of moisture, providing dry and rough skin with a moist, radiant look.

Alternativet för dig som har torr hy eller som behöver en rejäl fuktboost. Doftar ljuvligt av honung och gör huden mjuuuuuuuuk och stunsig av fukt, nästan så att fingret studsar tillbaka när man trycker det mot kinden. Ca allt jag vill ha av en fuktmask.

INCI: WATER, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ETHYLHEXANOATE, DIMETHICONE, CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) FRUIT EXTRACT, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, PANTHENOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, HONEY EXTRACT(20MG), ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM POLYACRYLATE, ALLANTOIN, HYDROGENATED POLYDECENE, TRIDECETH-6, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, SOPHORA ANGUSTIFOLIA ROOT EXTRACT, LONICERA JAPONICA (HONEYSUCKLE) FLOWER EXTRACT, PRUNUS PERSICA (PEACH) LEAF EXTRACT, PAEONIA ALBIFLORA ROOT EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE

etude-house-i-need-you-mask-sheet-korean-ginseng

Korean Ginseng

This mask sheet contains nourishing Korean Ginseng extract (Panax Ginseng Root Extract), enhancing a youthful complexion by revitalizing exhausted and lifeless skin.

Min personliga favorit, jag gillar doften av ginseng och framför allt dess fantastiska effekter. (Läs gärna Fifty Shades of Snails supergrundliga genomgång här.) Närhelst jag känner mig trött och sliten, fått för lite sömn eller eller druckit för mycket alkohol lägger jag på den här masken och låter sitta tills huden har slurpat i sig all essens, alltså minst 45 minuter. På med en go fuktkräm och sen MÅR man! (Mitt bästa bakistips: en Resorb innan sänggående, en burk iskall Cola när man vaknar och så I Need You, Korean Ginseng! Mask Sheet.) Resultatet av masken är omedelbar, fin lyster och piggare hy. Ett måste i mitt maskbibliotek.

INCI: WATER, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ETHYLHEXANOATE, DIMETHICONE, CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) FRUIT EXTRACT, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, PANTHENOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT(20MG), ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM POLYACRYLATE, ALLANTOIN, HYDROGENATED POLYDECENE, TRIDECETH-6, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, SOPHORA ANGUSTIFOLIA ROOT EXTRACT, LONICERA JAPONICA (HONEYSUCKLE) FLOWER EXTRACT, PRUNUS PERSICA (PEACH) LEAF EXTRACT, PAEONIA ALBIFLORA ROOT EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE

etude-house-i-need-you-mask-sheet-royal-jelly

Royal Jelly

This mask sheet contains richly nutritious Royal Jelly extract (Royal Jelly Extract), helping to enhance smooth, moist healthy skin by protecting weak and rough skin from the outer environment.

Ser ni ett tema? Min hud är torrare än vanligt – åldersrelaterat? Vädret? Fan vet – så jag knarkar fukt som aldrig förr, helst i lager på lager. Mmmm, fuktmacka! Royal Jelly doftar också av honung, men svagare än Honey, och är inte lika intensivt fuktgivande. Bra ändå, såklart!

INCI: WATER, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ETHYLHEXANOATE, DIMETHICONE, CITRUS PARADISI (GRAPEFRUIT) FRUIT EXTRACT, POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, PANTHENOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, ROYAL JELLY EXTRACT (20MG), ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM POLYACRYLATE, ALLANTOIN, HYDROGENATED POLYDECENE, TRIDECETH-6, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, SOPHORA ANGUSTIFOLIA ROOT EXTRACT, LONICERA JAPONICA (HONEYSUCKLE) FLOWER EXTRACT, PRUNUS PERSICA (PEACH) LEAF EXTRACT, PAEONIA ALBIFLORA ROOT EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE

9 kommentarer

  1. Kanske är jag som är orimligt nojig men blir du inte rädd för att hudvården du köper på ebay skulle kunna vara fejk och innehålla all möjlig fuffens? Jag gillar ebay men just smink och hudvård blir jag lite nervös av att beställa. Har du någon säljare som du litar på till 100 så får du gärna tipsa!!:)

    Agnes

    Gilla

    • Nä, när det gäller så pass billiga grejer som arkmasker är jag inte orolig, dock skulle jag handla kända varumärken – typ MAC – där. Jag gillar iamlove-shop och har shoppat mycket därifrån!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s