COSRX – Galactomyces 95 Whitening Power Essence

rec-cosrx-galactomyces-95-whitening-power-essence-01

Vad är det? Galactomyces 95 Whitening Power Essence är av typen ”första essens” som appliceras direkt efter rengöring och toner och som syftar till att återfukta huden och göra den redo för nästa steg (ampoule, serum, etc). Tanken är att de verksamma och aktiva ämnena i framför allt ampoule ska slussas ned enklare och djupare i hudlagren. Fun fact: den här essensen hette tidigare White Power, vilket ledde till smeknamnet ”rasistessens” på bl a Reddit. Lyckligtvis ändrade COSRX till det något bättre ”whitening power” efter en mindre backlash från amerikanska k-beautybloggare.

Vad är i? Stjärnan här är fermenterad eller jäst galactomyces, en svamp som även används vid sakebryggning. När ingredienser som galactomyces eller saccharomyces fermenteras bryts de ner i mindre bitar vilka i sin tur är packade med antioxidanter = alltid gött för huden! Essensen innehåller också niacinamide och adenosine, kända för sina förmågor att ge huden ett mer uniformt utseende, ljusa upp pigmentering och skydda mot för tidigt åldrande, samt klassiska fuktgivare som hyaluronsyra och glycerin.

INCI: Galactomyces ferment filtrate, niacinamide, sodium hyaluronate, betaine, panthenol, glycerin, 1,2-hexanediol, allantoin, butylene glycol, xanthan gum, ethyl hexanediol, adenosine (COSDNA)

rec-cosrx-galactomyces-95-whitening-power-essence-02

Passar: ALLA. Inget undantag.

Förpackning: Oglamourös men funktionell plastflaska med pump. Genomskinliga förpackningar stör inte mig på samma sätt som det stör t ex Paula Begoun, jag gillar att kunna se hur mycket jag har kvar så att jag kan planera mina inköp istället för att panikshoppa och hoppas att jag inte står utan.

Doft och konsistens: Tjockare vatten med lätt gelkänsla, i princip doftlös.

rec-cosrx-galactomyces-95-whitening-power-essence-03

Applicering: Direkt efter rengöring och toner, om jag kör något aktivt som en AHA-toner eller pad kommer den här direkt efter. Jag pumpar två gånger för att få ut lagom mängd och trycker sedan handflatorna försiktigt över ansiktet tills allt är absorberas, något som inte tar lång tid alls eftersom essensen är så härligt lättabsorberad. Därefter går jag vidare med ampoule och serum.

Vad är bra? Ca allt. Sedan jag började med retinol (och sedan slutade pga ökenfejs) har jag varit torrare än vanligt, så min fokus har varit fukt i lager på lager, helst i form av gel eller vattenliknande texturer – inga feta oljor – toppat med en riktigt go fuktkräm (It’s Skin Prestige Creme Ginseng d’Escargot, y’all) för att få ordning på fuktbalansen. Galactomyces 95 Whitening Power Essence är ett superbra första steg i min rutin eftersom den är så lätt – men ändå så fuktigvande! – och absorberas så fort av min hud att jag slipper sega väntetider. Jag upplever själv att min hy är mindre torr, har fått mer lyster och känns allmänt behaglig, och det kan liksom inte vara fel.

Vad är mindre bra? Inget.

rec-cosrx-galactomyces-95-whitening-power-essence-04

Pris: Runt $20 (Jolse, Sokoglam), från 130 kr och uppåt på eBay för 100 ml.
Betyg: 5/5

9 kommentarer

 1. Spännande! Hur är den här i jämförelse med Missha The First Treatment Essence Intensive? (som jag förövrigt älskar) 😉

  Gilla

 2. Alltså vill köpa allt du ger 5/5 ❤ Rädd att jag inte kan hejda mig när jag väl börjar med #kbeauty bara. Men på tal om ökenfejs och retinol, har du tips på bästa quick fix för att fuktbomba skiten ur fejan?

  Gilla

  • Försiktig exfoliering följt av arkmask, låt sitta till masken är torr. Paula’s Choice har en fuktmask i röd tub (Skin Recovery Hydrating Treatment Mask) som är perfekt att ha på över natten.

   Gilla

 3. Älskar ingredienslistan. Inget tjafs eller smyg där den aktiva ingrediensen står längst ner och utgör 0.2% av innehållet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s