”Skincaretainment” – hudvård och underhållning i ett!

the-face-shop-character-mask

Räv, får, panda, tiger, drake…vilket djur vill du vara idag?

Visst ska hudvårdens fokus ligga på funktionalitet i första hand, men kan man ha kul samtidigt så varför inte? Allt behöver inte vara så jävla seriöst jämt. Jag har haft dessa arkmasker från The Face Shop hemma ett tag och har precis plöjt genom traven, det är ingenting avancerat direkt men vill eller behöver man inte så mycket mer än fukt duger dessa gott. Och så är det ju det där med djuransiktena!

INCI: Water, Propanediol, PEG/PPG-17/6 copolymer, Panthenol, Betaine, Butylene Glycol, PEG-4 castor oil, C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Glycerin, Potassium Hydroxide, Caprylhydroxamic acid, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Phaseolus radiatus seed extract, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed collagen, Phenoxyethanol, Beta-Glucan, Betula Platyphylla Japonica Bark Extract, Rumex Crispus Root Extract, Dimethicone, Parfum (samma för alla maskerna i serien)

Det är som sagt inga sofistikerade aktiva ämnen, man har mest fokuserat på olika fuktgivare som pantenol, betain, glycerin och hyaluronsyra. Dessutom har man skippat alkoholen, något jag alltid är tacksam för och också var anledningen till att jag valde just de här maskerna. COSDNA flaggar endast Butylene Glycol och Dimethicone, som får en etta var.

Materialet är tunt utan att kännas för sladdrigt, och är lagom stretchigt så att det kan justeras efter ansiktet. Möjligen kan jag tycka att hålet för munnen är lite väl stort. Essensen eller juicen som masken är indränkt i är av det tunna, gelliknande slaget som fäster okej vid huden (visst hatar man när det bara droppar ner i urringningen hela tiden) och känns så där trevligt återfuktande, men är tyvärr också lite för parfymerad för min smak – inget som stör direkt, bara onödigt.

Skulle jag köpa igen? Nja. Maskerna är visserligen helt okej men går inte att jämföra med de från Etude House, t ex. Kul för stunden och för den tillfälliga effekten. Är du sugen ändå är det bara att söka på the face shop character mask på eBay, det går att hitta ett fempack för runt en hundring.

En kommentar

  1. Är uppvaktad av en kille som ej är min typ. Funderar o sätta på mej en sådan när han ringer på dörren. Jag tror inte han kommer igen eller jo det gör han nog hihi.’

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s