Akademikliniken Skincare – Day Maximal Sense SPF 50

rec-ak-day-maximal-sense-spf-50-01

Solskydd, solskydd, solskydd! Har vi pratat nog om det nu? Nej, det är klart att vi inte har. Solskydd är det absolut viktigaste vapen vi har i vår arsenal i kriget mot åldrande hy och – ännu viktigare – hudcancer, så det spelar ingen roll hur avancerade och dyra produkter vi kletar på ansiktet om vi inte använder solskydd. Tricket för att hålla motivationen uppe och faktiskt inkludera solskydd i ens dagliga rutin är att hitta ett BRA solskydd, ett som inte lämnar en vit hinna, kladdar, rullar av under makeup eller irriterar huden – och jag tror banne mig att jag har gjort det.

Akademikliniken Skincares Day Maximal Sense SPF 50 är en mjukgörande och lätt återfuktande solkräm med högt UV-skydd mot både UVA- och UVB-strålar och ska vara extra snäll också mot känslig hy. Snäll mot huden, boss bitch mot solen – det gillar jag!

INCI: Aqua (Water), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Methoxycrylene, Phenethyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol, Glycerin, C14-22 Alcohols, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Cyclopentasiloxane, MicrocrystallineCellulose, VP/Eicosene Copolymer, Tripleuro- spermum Maritimum Extract, Crithmum Maritimum Callus Culture Filtrate, C12-20 Alkyl Glucoside, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Cellulose Gum, Diphenyl Dimethicone,Potassium Cetyl Phosphate, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Alpha-isomethyl Ionone, Phenoxyethanol, Linalool, BHT, Chlorphenesin, Citronellol, Geraniol, Coumarin, Parfum (Fragrance)

COSDNA flaggar endast Butylene Glycol (1).

rec-ak-day-maximal-sense-spf-50-02

På sommaren är det alldeles för varmt och kladdigt med för många lager i ansiktet, jag skalar ner så mycket jag kan och fokuserar på fukt i tunna lager: toner, ampoule, serum, solskydd och BB-kräm. Fuktkräm skippar jag helt, det blir för mycket annars. Day Maximal Sense SPF återfuktar fint men känns aldrig för mycket, bara lagom, och ger min hud lite lyster. Dessutom fungerar den ypperligt under makeup (mycket viktigt). Det bästa är dock att krämen faktiskt gör sitt jobb, och på ett bra sätt sådan! Jag är inte ett dugg orolig när jag vistas i solen eftersom jag vet att min hy kommer att kommer att hållas trygg och säker.

rec-ak-day-maximal-sense-spf-50-03

Ta mer än det här!

Pris: 50 ml/369 kr
Betyg: 5/5

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s