It’s Skin – Prestige Crème Ginseng d’Escargot

rec-its-skin-prestige-creme-ginseng-descargot-01

Oh holy hell YES. Ginseng OCH sniglar? GET ON MY FACE. Ahem. Ursäkta min upphetsning, ginseng och sniglar tillhör nämligen båda bland det bästa jag vet – sniglar för dess hudvänliga, läkande egenskaper och ginsengs antioxidantrika, anti-inflammatoriska magi – och jag kände mig extremt sugen på att dyka ned i ginsengträsket ÄNNU mer efter att ha fastnat för Etude Houses ginsengmasker (nu borttagna ur sortimentet 😭) utan att kunna rättfärdiga $200+ för Sulwhasoos Concentrated Ginseng Renewing Cream. Så efter lite googlande hittade jag det prisvärda alternativet från It’s Skin istället, Prestige Crème Ginseng d’Escargot.

INCI: Panax Ginseng Root Extract, Snail Secretion Filtrate, Water, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Pentaerythrityl tetraisostearate, Limnanthes Alba Seed Oil, Butyrospermum Parkii, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetyl palmitate, Dimethicone, Niacinamide, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Sodium Hyaluronate, Betaine, Campsis grandiflora, Cetearyl Glucoside, Grifola Frondosa Mycelium Ferment Filtrate Extract, Tricholoma Matsutake Extract, Ethyl Hexanediol, Polyacrylate-13, Opuntia Tuna Fruit Extract, Malt Extract, Polyisobutene, Cetyl Alcohol, Glyceryl caprylate, Xanthan Gum, Porphyra Yezoensis Extract, Tocopheryl Acetate, Caramel, Adenosine, Polysorbate 20, BHT, Disodium EDTA, Oligopeptide-1, Red 33

Värt att notera är att att ginsengextrakt och snigelfiltrat är ingrediens ett och två, något som onekligen bådar gott! Ju mer av dessa desto bättre. Jag blir också glad av att se niacinamid och hyaluronsyra på listan, de fungerar alltid ypperligt på min hy, och fast min vanliga trigger sheasmör står med rätt högt så har jag tack och lov inte märkt av något tecken på irritation. Hos COSDNA flaggar man främst de olika fettalkoholerna samt dimethicone.

rec-its-skin-prestige-creme-ginseng-descargot-02

Att burken ser ut som en jävla juvel gör ju inte saken sämre, även om funktion SÅKLART trumfar form så känns det ändå lite speciellt att ta fram en rubinformad burk och väga dess tyngd i handen. ~*vArDaGsLyX*~! Den här speciella rubinen innehåller hela 60 g produkt till skillnad från standardmängden 50 ml, också det ett plus. Så vem borde använda Prestige Crème Ginseng d’Escargot? Jag skulle vilja säga alla, men jag tror att krämen är något för fuktgivande för fet hy. Min hy, som för några år sedan var klassisk blandhy som alltid blev oljig till sommaren, har med åren blivit torrare (eh, tack) och mer känslig, och för mig är det här en perfekt fuktgivare både morgon och kväll – under makeup såväl som sovmask. Krämen känns fyllig och rik utan att förvandlas till flottfest på huden, och efter ett tag torkar den till en semimatt, ljuvlig finish. Ni läste väl mitt inlägg om chok chok igår? Det här är chok chok-himlen!

rec-its-skin-prestige-creme-ginseng-descargot-03

Samma färg och textur som jordgubbsglass, om jordgubbsglass innehöll ginseng och snigelsekret

Ni har säkert redan fattat, men jag älskar Prestige Crème Ginseng d’Escargot (så mycket att jag har köpt serumet i serien också). Min hy känns slät, återfuktad, mjuk och uppiggad. Röda ärr och partier bleknar och minskar, till och med över en enda natt. (WITCHCRAFT!) Doften är ”fräsch”, och försvinner relativt kvickt, men jag hade gärna sett MER ginseng i doften. Som det är nu känns det mer hanbang light än riktig hanbang. Gött ändå givetvis.

rec-its-skin-prestige-creme-ginseng-descargot-04

Pris: Beror på var du handlar. Vill du gynna svenska webshoppar säljs Prestige Crème Ginseng d’Escargot hos Bonnybonny för 659 kr, kan man tänka sig korenaska shoppar finns produkten hos RoseRoseShop för det något lägre $42.39 (men räkna in frakt). Annars finns alltid eBay!
Betyg: 4,5/5

7 kommentarer

 1. Hej! Har en fråga kring hudvårdsrutiner under sommaren. Anser du att man bör köra samma rutin som en haft under vintern/våren, eller är det något steg en kan skippa på grund av det varmare klimatet? Eller kanske lägga till något steg? Tack för en superbra blogg. Perfekt för en som bor i ”skönhetsmeckat” Seoul!

  Gilla

  • Åh, du bor i Seoul! Major avisvibbar här! Jag slimmar ner min sommarrutin avsevärt så fort temperaturen klättrar uppåt och skippar ofta fuktkräm helt, det blir för tungt och klibbigt med för många lager. Istället väljer jag ett mer fuktgivande serum eller en tunn emulsion innan solkräm, det funkar bra för mig. Kan bara tänka mig hettan och fukten i Seoul under sommaren.

   Gilla

 2. Hej,
  Också en insnöad på koreanskt här. Jag har läst hos fanserviced att ordningen hos ingredienserna i koreanska ingredienslistor inte hänger ihop med mängden produkt som i de västerländska. Har du hört samma från andra källor? I så fall är det inte säkert att det är mest av snigel och ginseng i krämen fast listan gärna vill ge sken av det.

  Gilla

  • Jo, jag har också hört det och det är ett jävla gissel. Man kan ju HOPPAS i alla fall att de första ingredienserna stämmer…

   Gilla

 3. Åh jag tycker verkligen att det låter spännande med koreansk hudvård! Men vad ska börja? Den där guldiga/gula masken är jag lite sugen på och denna kräm. Synd att krämen är lite i dyraste lagret. Förresten vågar man handla på eBay? Kram Sanna

  Gilla

 4. haha va fan, varje gång jag läser dina recensioner får jag en MÅSTE-KÖPA-ALLT oförnuftig Jag vill också testa snigelkräm med ginseng! måste nog gå igenom dina inlägg igen för att se om jag kan hitta något som kanske passar mig, heh.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s