Ekolyx till absurt pris: Sunday Riley – Good Genes

rec-sunday-riley-good-genes-01

Jag skriver fortfarande en del om icke-kbeauty, dels för att de ännu samsas om utrymme på mina badrumshyllor, dels för att jag vill tipsa om bra produkter och varna för de sämre. Sunday Rileys Good Genes är en av de bättre – om än med en hiskelig prislapp på £85. Köpte jag serumet ändå? Ja, givetvis. Vissa väljer att lägga pengar på kläder eller skor, jag lägger mina på hudvård. Sunday Rileys produkter har i allmänhet ett gott rykte bland oss fantaster (jag själv älskar t ex rengöringen Ceramic Slip) och förekom tidigare ofta hos Caroline Hirons innan hon av okänd anledning valde att sluta skriva om märket. (Här känns det lämpligt att inflika att jag inte längre är så förtjust i Caroline Hirons som jag en gång var, och har faktiskt avföljt henne på de flesta sociala medier.) Oavsett vilket så är jag himla förtjust i Good Genes, som fungerar över förväntan på min känsliga, yttorra blandhy. Vi återkommer till det och kikar på ingredienserna först!

INCI: Agave Tequilana (Blue Agave) Leaf, Cypripedium Pebescens (Orchid), Opuntial Tuna (Prickly Pear) Fruit, Aloe Barbadensis Leaf Extract & Saccaromyces Cerevisiae (Yeast), Glycyrrhiza Glabra Extract, Lactic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride (Coconut Oil), Butylene Glycol, Squalene, Cyclomethicone, Dimethicone, PPG-12/SMDI Copolymer, Stearic Acid Glycyrrhiza Glabra (Licorice) extract , PEG-100 Stearate, PEG-75 Meadowsol, Lemongrass Extract, Arnica Extract, Triethanolamine, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Steareth-20, DMDM Hydantoin

De som väcker mitt intresse är mjölksyran, vilken jag har förstått ska uppgå till 10% i kompositionen, som exfolierar på djupet, stöttar kollagenbildning, plumpar upp fina linjer och jobbar mot hyperpigmentering, samt lakritsextrakt (superbt för utjämning av hudtonen) och fermenterad aloe och jäst, vilka ska läka och lindra huden. Här hittar vi även anti-inflammatoriska arnica (slåttergubbe på svenska), squalene och citrongräs, som ökar hudens blodcirkulation. COSDNA flaggar the usual suspects butylene glycol och dimethicone samt pH-justeraren triethanolamine, emulgeraren PEG-100 Stearate och Steareth-20.

rec-sunday-riley-good-genes-02

Good Genes vill hellre kalla sig själv för en ”treatment” snarare än ett serum, mest visst är det ett serum vi pratar om, och ett som jag gärna inkluderar i min kvällsrutin som sista steg innan fuktkräm. Kartonnagets föreslagna 2-3 pumptryck är tilltaget i överkant, det räcker gott och väl med ett – särskilt med tanke på priset – och serumets silkiga konsistens låter sig enkelt fördelas över ansiktet. Jag använder ofta Good Genes som en kur när min hy känns lite glåmig och behöver piggas upp, alternativt blandat med Ceramic Slip som en askungemask inför speciella tillfällen.

rec-sunday-riley-good-genes-03

Serumet har en ljuvlig doft av vad min näsa identifierar som ingefära, det har samma fräscha kryddighet, och stannar kvar ett tag på huden efter applicering. Jag ser förbättring så fort jag vaknar morgonen efter i ton, lyster och fasthet. Min hy ser piggare och slätare ut! Men skulle jag köpa det igen? Troligtvis inte. När jag köpte min flaska (för flera månader sedan) stod brittiska pundet fasligt högt, och jag betalade i runda slängar 1066 kr. Hur mycket jag än tycker om Good Genes finns det inget serum i världen som är värt mer än en tusenlapp. Hälften vore nog – en prislapp runt 500 kr istället skulle kännas mer prisvärt och jag skulle då vara benägen att i alla fall överväga ett nyinköp.

rec-sunday-riley-good-genes-04

Pris: 30 ml/£85
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s