Hanbang me baby, hanbang me hard: Sulwhasoo – Snowise EX Cleansing Foam

rec-sulwhasoo-snowise-ex-cleansing-foam-01

Hanbang är inte bara ett ord som är roligt att stoppa in i meningar på ett småsnuskigt sätt, det betyder också traditionell koreansk medicin baserad på olika örter, varav stjärnan är ginseng. Jag älskar ginseng! Lyxmärket Sulwhasoo kallas ibland ”the grand old lady of hanbang”, mycket tack vare att produkterna är fullproppade med olika örtextrakt – vilket också ger innehållet den speciella hanbangdoften som man antigen gillar eller ogillar. Eftersom Sulwhasoo är just ett lyxmärke har ca allt utom rengöringarna premiumprislappar, men som tur är går det att shoppa både prover och ”reseförpackningar” till en mindre peng på t ex eBay, bara att knappa in märke + travel size i sökraden.

Efter tidigare positiva erfarenheter med Gentle Cleansing Oil och Gentle Cleansing Foam tog jag mig an bloggfavoriten Snowise EX Cleansing Foam, en löddrande rengöring med hudvänligt pH-värde på 5,0-6,0, i en resevänlig tub på 30 ml.

rec-sulwhasoo-snowise-ex-cleansing-foam-02

Det här är en rengöring som passar alla hudtyper, det finns ytterst få potentiella irritanter i ingrediensförteckningen (i COSDNA:s analys är endast Butylene Glycol flaggad, som vanligt) så om du inte är överkänslig mot något av extrakten är det bara att köra på. Överlag är jag imponerad av INCI:n och ser flera delar jag gillar:

  • Arginin: Aminosyra och antioxidant som hjälper huden att bygga kollagen
  • Panax Ginseng Root Extract (ginsengextrakt): Antioxidant, sägs stimulera immunförsvaret
  • Glycyrrhiza Uralensis Root Extract (lakritsextrakt): Anses ha uppljusande effekt på hyperpigmentering
  • Honung: Antibakteriellt och hudvårdande
  • Niacinamide: Antiinflammatoriskt, ökar hudens elasticitet, minskar fina linjer, jämnar ut och förbättrar hudtonen
  • Lactic acid (mjölksyra): Mild syra som ökar hudcellernas regeneration

INCI: Water, Sorbitol, Sodium Cocoyl Isethionate, Lauryl hydroxysultaine, Potassium Cocoyl Glycinate, Arginine, Oldenlandia Diffusa Extract, Hydrolyzed Ginseng Saponins, Panax Ginseng Root Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Nelumbo Nucifera Seed Extract, Polygonatum Officinale Rhizome/Root Extract, Lilium Tigrinum Flower/leaf/stem Extract, Rehmannia Glutinosa Root Extract, Honey, Glycyrrhiza Uralensis Root Extract, Ophiopogon japonicus root extract, Niacinamide, Lactic Acid, Sodium salicylate, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Disodium EDTA, Methoxy PEG-114/Polyepsilon Caprolactone, Sodium chloride, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Titanium Dioxide, Polyquaternium-7, PEG-14M, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Fragrance

rec-sulwhasoo-snowise-ex-cleansing-foam-03

När jag säger ”löddrande” så menar jag det tjockaste, fylligaste, täta skum du kan tänka dig, oavsett om du jobbar upp det med händerna, konjacsvamp eller sånt där nät som jag aldrig har fattat, och det känns som en jäkla spabehandling varje gång jag tvättar ansiktet. Doften är speciell, typisk hanbang, och känns jordig och en smula medicinsk. En vattendelare! Jag tycker att den är supermysig och känner mig genast försjunken i ett zenliknande, meditativt tillstånd.

Det är en dryg liten rackare till cleanser också, det räcker med en klick stor som en ärta – bara att tillsätta lite vatten och get foamin’! Min hy uppskattar verkligen mängden ginseng samt de olika örterna, och belönar mig med att se klar och jämn ut och redo för eventuella aktiva produkter, vilket det låga pH-värdet underlättar. (Aktiva ingredienser, som syror, gillar inte den basiska yta som huden får av produkter med för högt pH-värde, alltså >7,0 utan föredrar en sur miljö för att kunna jobba så effektivt som möjligt.)

rec-sulwhasoo-snowise-ex-cleansing-foam-04

+ Mild men effektiv
+ Ljuvlig doft
+ Dryg

Inte den billigaste rengöringen

Pris: 150 ml/$33.13 (Jolse), $43.45 (W2Beauty, $5 i rabatt för förstgångsshoppare med affiliatekoden 25363209)
Betyg: 4,5/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s