GET ON MY FACE: Estée Lauder – Advanced Night Repair

rec-el-anr-01

Advanced Night Repair är kronan i Estée Lauders hudvård, ett serum som funnits på hyllorna sedan…tja, alltid? Det omformulerades för ett tag sedan, men huvudingrediensen – Bifida Ferment Lysate – är alltjämt densamma. Det här serumet jämförs ofta med Misshas Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule (eller vice versa), den jämförelsen behöver jag dock inte skriva eftersom Skin & Tonics redan har gjort det, så kika in där om ni är nyfikna.

Hur som helst, Advanced Night Repair. Dyrt som satan, himla mysigt och BRA. Till recensionen!

Vårt #1 serum har blivit ännu bättre. Baserat på årtionden av DNA-Forskning och Chronobiologi – vårt mest avancerade serum någonsin. Nya ChronoluxCB™ Teknologi arbetar aktivt för en utrensande process som rengör cellerna från avfallsämnen under nattens lopp. På så sätt arbetar cellerna effektivt och huden återuppbyggs och stärks. Alla ålderstecken i huden reduceras synligen för att ge en vacker hud. Förebygger skador från alla negativa miljöpåverkningar som ozon, föroreningar och UV strålar. Hyaluronsyra skapar den optimala miljön som huden har behov för att optimera sin naturliga reparationsprocess samtidigt som den återfuktar och vårdar på djupet. Huden känns mjukare, mer återfuktad och ser klarare och jämnare ut.

Visst låter det fancy? Fancy ingrediens nr 1 heter alltså Bifida Ferment Lysate, ett probiotikum som oftast används för att stärka immunförsvaret men som också sägs reducera känslighet i huden och öka dess förmåga att läka sig själv. Andra ingredienser värda att notera är bisabolol, utvunnet från kamomill och som jobbar anti-inflammatoriskt, antioxidanterna squalane och koffein, hyaluronsyra och lactobacillus ferment, ännu ett probiotikum.

INCI: Water, Bifida Ferment Lysate, Methyl Gluceth-20, PEG-75, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Butylene Glycol, Propanediol, Cola Acuminata (Kola) Seed Extract, Hydrolyzed Algin, Pantethine, Caffeine, Lectithin, Tripeptide-32, Ethylhexylglycerin,Sodium RNA, Bisabolol, Glycereth-26, Squalane, Sodium Hyaluronate, Oleth-3 Phosphate, Caprylyl Glycol, Lactobacillus Ferment, Oleth-3, Oleth-5, Anthemis Nobilis (Chamomile), Yeast Extract, Choleth-24, Hydrogenated Lecithin, Ceteth-24, Tocopheryl Acetate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Mexylene Glycol, Carbomer, Triethanolamine, Trisodium EDTA, BHT, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Red 4, Yellow 5

COSDNA-analysen visar rött för en del, främst pH-justerare och förtjockningsmedel.

rec-el-anr-02

Flaskan har en skön, klassisk apotekskänsla med pipett och förpackning i mörkbrun, semitransparent plast så att man kan se hur mycket av innehållet det finns kvar. Pipetten gör att serumet att enkelt att dosera – jag ser mängden direkt i röret och jag behöver inte ens ett fullt rör för att det ska räcka till hela ansiktet. Pluspoäng för ett drygt serum med andra ord! Känslan är lite geléig och min hy känns återfuktad så fort jag applicerar, det tar en liten stund innan det sjunker in helt men när det väl har gjort det är det Autobahn mot fuktstaden. Applicering ja, trots namnet har jag använt Advanced Night Repair både dag och kväll och det har fungerat superbt vilket som.

rec-el-anr-03

Min jakt på den perfekta huden är evig. Jag vill helst att den ska vara slät, jämn i tonen, plumpad och återfuktad och mitt sökande efter den perfekta produkten som ska fixa allt detta är minst lika evig den. Advanced Night Repair är inte det perfekta serumet, men det är inte långt ifrån. Vid regelbunden användning får min hy en trevlig lyster, mjukhet och fin ton och spänst. Är du 30+ och vill börja jobba lite mer mot hudens ålderstecken (och känner att du har ekonomin för det) är Advanced Night Repair ett bra val i kampen.

rec-el-anr-04

Pris: 30 ml/725 kr, 50 ml/1045 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s