COSRX – Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask

rec-cosrx-ultimate-moisturizing-honey-overnight-mask-01

Ahhh, sovmasker. Finns det något härligare? Jo, det finns det ju såklart, men sovmasker är definitivt med på topplistan. Min yttorra hy vill ha massor av fukt, inte nödvändigtvis i form av tjocka, fluffiga krämer utan hellre – och då särskilt på sommaren – i tunna lager-på-lager, helst vattenbaserat istället för oljebaserat, och så regelbunden exfoliering med hjälp av AHA. Enter: Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask, en lugnande och fuktigvande sovmask för yttorr, kombinations- och fet hy som lustigt nog inte innehåller någon honung, men däremot massor av propolis! Propolis är ett ämne som bina hämtar från trädknoppar och tall- och grankåda, kallas även för bikitt eftersom det används för att täta springor i bikupan. Användes förr för sårläkning, stärkande av immunförsvaret samt hämmande av virus och bakterier. Övriga lovvärda ingredienser är glycerin, hyaluronsyra, allantoin och panthenol, samtliga beprövade och säkra.

INCI: Propolis extract, butylene glycol, glycerin, betaine, 1,2-hexanediol, PEG-60 hydrogenated castor oil, arginine, cassia obtusifolia seed extract, dimethicone, ethylhexylglycerin, carbomer, sodium hyaluronate, beeswax, allantoin, panthenol, sodium polyacrylate, adenosine

Analysen hos COSDNA visar inte på något särskilt anmärkningsvärt, bara ettor för butylene glycol, dimethicone och carbomer, samt 0-2 för bivax.

rec-cosrx-ultimate-moisturizing-honey-overnight-mask-02

Konsistensen är geléig, lätt på huden och sjunker in fort, beroende på mängd. Masken går även att använda som dagkräm tack vare den lätta texturen, som torkar till en semi-matt finish och fungerar fint under solskydd. Ett tredje användningsområde enligt COSRX är att applicera ett tjockare lager och skölja av efter 15 minuter som en traditionell fuktmask, men det tycker jag känns som ett onödigt slöseri. Den här vill jag ha kvar på huden! Huden ja, den känns spänstigare och fuktmättad på en gång, med en hälsosam lyster.

rec-cosrx-ultimate-moisturizing-honey-overnight-mask-03

+ Prisvärd
+ Dryg
+ Härlig effekt
+ Flera användningsområden

Ingenting

Pris: Runt 117 kr på eBay
Betyg: 5/5

4 kommentarer

  1. Hej världens goaste skönhetsbloggare! Jag har följt dig ett flera år nu och blir fortfarande lika glad när du publicerat något nytt!

    Det jag tänkte fråga är lite grann om det här med Ebay och hur jag säkrast går till väga om jag vill handla därifrån, du verkar ha bra koll. Om du har några bra tips på vad jag ska tänka på blir jag väldigt glad! Typ tullpriser osv. Tack för en himla härlig blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s