Skincaretainment! Elizavecca – Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask

rec-elizavecca-milky-piggy-01

Vi har pratat om skincaretainment – hudvård och underhållning i ett – tidigare, när jag recenserade djurmaskerna från The Face Shop, och nu har jag ännu en kul mask att recensera! Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask är en lermask som efter applicering börjar bubbla, vilket ska lösa upp döda hudceller och ”lyfta smuts” ur porerna. Lite gimmickartat, som all skincaretainment. Bubblorna uppstår tack vare Sodium Lauryl Sulfate eller SLS, så vet du med dig att det är något du är känslig mot bör du avstå från att använda masken.

INCI: Purified Water, Cocamidopropyl Betaine, White Clay, Acrylate Copolymer, Disodium Cocoamphodiacetate, Methyl Perfluorobutyl Ether, Sodium Lauryl Sulfate, Lauramide DEA, TEA-Cocoyl Glutamate, Green Tea Extracts, Glycerine, Dipropylene Glycol, Bentonite, Collagen, Charcoal Powder, Phenoxyethanol, Methylparaben, Flavouring Agents, Carbonated Water, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Allantoin, Butylene Glycol, Lavender Extracts, Monarda Didyma Leaf Extracts, Peppermint Leaf Extracts, Freesia Leaf Extracts, Chamomile Flower Extracts, Rosemary Leaf Extracts

Hos COSDNA flaggas SLS med stora röda siffror (5 + 2) samt Butylene Glycol (1).

rec-elizavecca-milky-piggy-02

Hårbandet, som kostade mig hela 8 kr, köpte jag på eBay

Masken kan appliceras på två sätt: antingen som första steg i rengöringen direkt på ”oren hy” (LOL beskrivning) eller som sista rengöringssteg innan toner, serum och fuktgivare. Jag har valt det sistnämnda, och skopar sonika upp en lagom klick med den medföljande spateln och stryker ut över ansiktet. Det tar inte lång tid innan det börjar bubbla loss, och när verkningstiden är slut (5-10 minuter) ser mitt ansikte ut att ha ökat exponentiellt i volym. Löddret går lätt att skölja bort men leran sitter i viss mån kvar under, varför jag väljer att avlägsna resterna med en konjacsvamp.

Vem borde använda Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask? Framför allt du som har fet eller blandhy och som verkligen uppskattar en djuprengörande lermask då och då. Enligt instruktionerna ska masken kunna användas 2-3 gånger per vecka, vilket jag tycker låter lite väl tilltaget – en gång räcker gott och väl för mig då den är en smula uttorkande. Jag skulle antagligen inte köpa en ny burk men jag kommer absolut att använda upp innehållet.

Pris: 90 kr, iHerb
Betyg: 3/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s