COSRX – Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

rec-cosrx-snail-96-essence-01

Vad är det? Essence med 96% snigelsekret för en jämnare, slätare och återfuktad hud.

Vad är i? Det snigligaste snigelsekret du kan tänka dig! Förutom sniglar innehåller essencen även hyaluronsyra, pantenol och anti-inflammatoriska allantoin. COSDNA flaggar endast Butylene Glycol, resten är rent.

INCI: Snail Secretion Filtrate, Betaine, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Arginine, Allantoin, Ethyl Hexanediol, Sodium Polyacrylate, Carbomer, Phenoxyethanol

rec-cosrx-snail-96-essence-02

Passar för? Alla. Torr hud? Sniglar. Yttorr? Sniglar. Ojämn hudton? Sniglar.

Konsistens: Till skillnad från andra snigelprodukter jag har testat är Advanced Snail 96 Mucin Power Essence den slemmigaste – på ett bra sätt, när jag trycker ut gelén i handflatan och gnuggar händerna blir den alldeles strängig och härlig. Love it! Men är du känslig eller helt enkelt inte vill kännas vid vad du kletar på huden, ja då kanske det här inte är produkten för dig.

Applicering: I min rutin kommer Advanced Snail 96 Mucin Power Essence som trea efter first essence och toner. Ett pumptryck räcker till ansikte och hals, eventuellt överflöd klappar jag försiktigt in i huden.

rec-cosrx-snail-96-essence-03

Vad är bra? Ca allt. Bra pris, fina ingredienser, ingen onödig parfymering, men framför allt känns min hy så BRA. Jag har yttorr hud och föredrar fukt i flera, tunna lager istället för tunga krämer (som mest täpper till mina porer) och då är Advanced Snail 96 Mucin Power Essence perfekt. Den ger rikligt med fukt, lugnar irriterande partier och ger huden ett friskt, hälsosamt utseende – utan att flotta till det. Visst kan COSRX kännas rätt #basic, men när produkterna fungerar så här bra är det faktiskt helt ok.

rec-cosrx-snail-96-essence-04

Vad är mindre bra? Inget.

rec-cosrx-snail-96-essence-05

I’M IN YOUR ESSENCE, MAKING YOUR FACE FEEL SMOOOOOOOOOOTH

Pris: 100 ml kostar ca $16 hos Jolse.
Betyg: 5/5

6 kommentarer

 1. Kunde ha skrivit det själv – kul att du tycker lika (då tror jag liksom mer på min egen känsla) 🙂
  Skrev på en annan blogg senast igår att jag gillar just att CosRX-grejer är ”basic”, eftersom det också gör dem väldigt användbara/”byggbara”.

  p.s. Själv måste jag dock aktivt tänka ”det är INTE en snigel som legat i min hand!” för att förmå mig att smeta klegget i ansiktet (och jag ser mig generllt inte som äckelmagad) 😉 d.s.

  Gilla

 2. Blir nyfiken på vad du använder som ”first essence”? Eller ja, hela din nuvarande rutin, morgon/kväll skulle vara trevligt att få ta del av! 🙂

  Gilla

 3. Vet du hur det går till i framställningen av ”snigelprodukter”?

  Jag hoppas bara att det inte är ännu ett utnyttjande av djur till förmån för människans fåfänga. Eller, det är det ju, men jag hoppas att det inte innebär en masa lidande.

  Jag bryr mig om alla djur, och ja, även sniglar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s