COSRX – AHA 7 Whitehead Power Liquid

rec-cosrx-aha-7-whitehead-power-liquid-01

Vad är det? Exfolierande toner som lovar att ”förnya huden” och ge den lyster.

rec-cosrx-aha-7-whitehead-power-liquid-02

Vad är i? Glykolsyra (7%), hyaluronsyra, niacinamide är de tre ingredienser som gör mig gladast.

 • Glykolsyra: kallas också för AHA (alpha hydroxy acid) och hittas naturligt i frukt- och mjölksyra. En mild exfoliant som jobbar på ytan, slätar ut huden, jämnar till dess textur, minskar intrycket av fina linjer och återfuktar huden.
 • Hyaluronsyra: en sockermolekyl som förekommer i praktiskt taget allt levande. Har förmågan att binda upp till tusen gånger sin egen vikt i vatten.
 • Niacinamide: vitamin B3 eller niacin, har förmåga att ljusa upp pigmentfläckar orsakade av acne eller solskador. Den är stabil i sin sammansättning och påverkas inte av ljus och fukt,

Istället för vatten som första ingrediens har man valt att basera blandningen på äppelvatten, också det en naturlig fruktsyra.

rec-cosrx-aha-7-whitehead-power-liquid-03

INCI: Pyrus Malus Fruit Water, Butylene Glycol, Glycolic Acid, Water, Niacinamide, Sodium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol

Den korta innehållsförteckningen går igenom COSDNA:s analys utan några röda flaggor förutom Butylene Glycol.

För vem? Alla. Bortse från ordet ”whitehead” och embracea slätare, finare hy oavsett hudtillstånd.

Doft och konsistens: Känns som vatten, doftar sur fisk alternativt otvättat underliv. Jag tycker absolut inte att man måste doftsätta hudvårdsprodukter, men i det här fallet hade jag uppskattat en lite fräschare lukt. Det är dock ingenting som hindrar mig från att använda produkten!

rec-cosrx-aha-7-whitehead-power-liquid-04

Vad är bra? Det här är ytterligare en typisk 5/5-produkt för mig. Lagom mild för att användas flera gånger i veckan – jag kör på två omgångar – och lagom effektiv för att jag ska se resultat direkt. Min hy känns mjuk och återfuktad, lugnad och slät. Ofta lägger jag en mask ovanpå efter verkningstiden (20-30 minuter), antingen en utrensande lermask eller fuktgivande arkmask, ibland kör jag en kombination med BHA innan, men oavsett vad blir jag alltid nöjd. Mitt primära problem är yttorrhet kombinerad med enstaka tilltäppta porer i pannan och det tillständet förbättras alltid av AHA 7 Whitehead Power Liquid.

Vad är mindre bra? Doften.

rec-cosrx-aha-7-whitehead-power-liquid-05

Pris: Runt 128 kr för 100 ml
Betyg: 5/5

17 kommentarer

 1. Hej!
  Låter likt Paula’s Choice Resist 10% Niacinamid Booster när det kommer till ingredienser (läste om den på hilde’s closet). Vad tror du, har de samma effekt?

  Gilla

 2. Har också beställt denna, låter lovande!
  När i rutinen använder du den? Eller kör du den vid sidan av som ”lite extra”?

  Gilla

 3. Denna landade nyss i min brevlåda, så himla peppad på att testa den! Wiiii!!! Ja, ville ba skriva det. Du kommer med så himla bra tips. Tack vare dig har jag lärt mig mitt kortnummer utantill pga eBay…………..

  Gilla

 4. Hej! Skulle du rekommendera att använda The Ordinary – Advanced Retinoid 2% efter denna? Läste att man ska vara försiktig med retionol efter..

  Gilla

 5. Söker info angående cosrx. Har deras aha och deras bha (de du skrivit om). Hur applicerade du dem? Står att man ska ta med bomullsrondel, men känns som jag knappt får någon produkt i ansiktet. Gillade egentligen mer att ta med fingrarna…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s