Aesop – Blue Chamomile Facial Hydrating Masque

rec-aesop-hydrating-masque-01

När jag var i Göteborg i somras slank jag in på Aesops nyöppnade butik på NK för att ”kika lite”. Jo, tjena. Klart att jag lämnade butiken med en påse i handen.

Vad är det? ”Fuktrik ansiktsmask i gelform innehållande lugnande och näringsgivande botaniska ingredienser som ger huden nytt liv och gör att den upplevs len och återfuktad.”

Vad är i? De som sticker ut för mig är trollhassel (antiinflammatoriskt, antiseptiskt), niacinamide (läs varför jag älskar niacinamide här) och bisabolol (blå kamomill, inflammationshämmande och lugnande på skadad och irriterad hud, förebygger hudsprickor). Blue Chamomile Facial Hydrating Masque innehåller också eteriska doftoljor så vet du med dig att du är känslig mot sånt bör du nog be om ett prov först, Aesop är generösa när det gäller prover. Ett extra plus!

INCI: Water (Aqua), Glycereth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hamamelis Virginian (Witch Hazel) Water, Niacinamide, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Coco-Caprylate, Pentaerythrityl Tetraisostearate,Phenoxyethanol, Trideceth-9, Bisabolol, PEG-5 Ethylhexanoate, Panthenol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Citric Acid, Sodium carrageenan, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Sea Salt (Maris sal), Limonene, Linalool

COSDNA flaggar endast konserveringsmedlet Benzoic Acid, som får 2 och 3.

rec-aesop-hydrating-masque-02

Passar för? De flesta hudtyper utom de fetaste. Känslig hy bör patchtesta först för att inte reagera mot de eteriska doftoljorna.

Doft och konsistens: Tjock gelkräm som vid applicering snabbt finner sig tillrätta på huden. Känns härligt svalkande och har en örtig doft av kamomill.

Applicering: Enligt instruktionerna ska masken sitta i 30 minuter innan överflödet torkas av, men jag föredrar absolut att använda den som nattmask, då drar jag nytta av de gosiga, lugnande ingredienserna och vaknar med glad och återfuktad hud.

rec-aesop-hydrating-masque-03

Vad är bra? Det finns flera anledningar att jag sträcker mig efter Blue Chamomile Facial Hydrating Masque ett antal gånger i veckan, dess lugnande egenskaper som är toppen för min reaktiva hy (särskilt nu när jag börjat med tretinoin), den massiva fuktboosten och den svalkande känslan. Jag älskar hur lindrande masken är efter jag har använt aktiva ingredienser eller en utrensande lermask. Min hud känns slät, plumpad och fuktmättad när jag vaknar på morgonen, ett tillstånd som faktiskt bibehålls ett par dagar efteråt. Masken är också dryg och det räcker med ett enda pumptryck för att täcka ansiktet och halsen.

Vad är mindre bra? Dyr (7 kr/milliliter).

rec-aesop-hydrating-masque-04

Pris: 60 ml/420 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s