Scinic – Honey All In One Ampoule

rec-scinic-honey-aio-01

Vad är det? All-in-onekräm (AIO) som ska kunna ersätta befintliga toner- lotion- och essencesteg – the more the merrier säger jag, här ersätts ingenting. Mama needs dem steps.

Vad är i? Så mycket gött att det räckte med att läsa de första fem ingredienserna innan jag shoppade en burk. Honung! Niacinamide! Bidrottninggelé! Propolis!

 • Honung: inte bara gott som sötningsmedel, gott för huden också. Har dokumenterad antibakteriell effekt tack vare ett pH-värde på 3,2-4,5, beroende på sort, något som gör att den räknas som sur – det i sin tur förvandlar huden till en mindre gästvänlig miljö för bakterier.
 • Propolis: ett ämne som bina hämtar från trädknoppar och tall- och grankåda, kallas även för bikitt eftersom det används för att täta springor i bikupan. Propolis användes förr för sårläkning, stärkande av immunförsvaret samt hämmande av vius och bakterier.
 • Niacinamide: förbättrar hudens struktur och barriärfunktion, minskar hyperpigmentering, rodnad, fina linjer och reducerar sebumproduktionen. En av mina absoluta favoritingredienser!

INCI: Honey Extract, Glycerin, Water, Niacinamide, Royal Jelly Extract, Propolis Extract, Centella Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Hydrolyzed silk, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Lactobacillus/soybean Ferment Extract, Salix Alba Bark Extract, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Origanum Vulgare Leaf Extract, Chamaecyparis Obtusa Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydroxyethylcellulose, Carbomer, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Triethanol amine, Caramel, Adenosine, Xanthan Gum, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Illicium Verum Fruit Extract, Fragrance, Phenoxyethanol

COSDNA visar på en hyfsat ”ren” ingredienslista, det är bara Carbomer (förtjockningsmedel) och Triethanol amine (pH-justerare) som får röda siffror.

rec-scinic-honey-aio-02

För vem? Girl, ALLA.

Doft och konsistens: Man har försökt efterlikna honung så mycket som möjligt, både till färg, doft och konsistens, och medan man inte har lyckats till 100% har man ändå kommit ganska nära. Konsistensen är tack och lov inte lika klibbig som äkta honung men doften är inte långt ifrån, och jag kommer på mig själv att sniffa djupt varje gång jag skruvar av locket.

Applikation: Morgon och kväll, efter rengöring och toner. Jag doppar den medföljande spateln ca en centimeter och drar av på handflatan, lite räcker långt. Har du tillgång till arkmasktabletterna från Muji eller Skincity är Honey AIO perfekt att göra egen mask av!

rec-scinic-honey-aio-03

Vad är bra? Jag vågade inte hoppas för mycket, trots den fina INCI:n, men Honey AIO visade sig vara bättre än vad jag kunde drömma om. Det här är mitt första val så fort min hy känns torr eller irriterad, efter AHA och efter tretinoin, bara att smacka på ett lager och njuta av hur honungen omedelbart lindrar och lenar. Min hy känns spänstig och plumpad, lite som en instant ansiktsbehandling. Också bra: burken innehåller hela 250 ml och med tanke på hur lite som behövs varje gång kommer den att räcka ca hur länge som helst. Prisvärt, med andra ord.

Vad är mindre bra? Absolut ingenting.

rec-scinic-honey-aio-04

Pris: 156 kr (eBay), $17.83 (Jolse)
Betyg: 5/5

11 kommentarer

 1. Herregud du är farlig för min plånbok, man vill ha så mycket så tur att priserna är ganska plånboksvänliga men många bäckar små… 🙂

  Har du förresten testat COSRX low ph morning gel cleanser? Är sugen på att slå till, priset är ju dessutom lite bättre än Sulwhasoo…

  Gilla

 2. Denna ska jag bannemig ta och beställa så fort lönen trillar in. Min hud är i något slags krig mot mig där det bara är ett torrt och irriterat helvete där allt svider och inget hjälper, bu. Dock litar jag alltid på honung, och den där krämen låter ju faktiskt grym. Tack för att du kommer med bra tips för en fellow torris!

  Gilla

 3. Hejsan och tack för din recension. Har precis beställt denna och väntar med spänning tills den kommer. Är precis som du, galen i mina lager och kommer inte minska dom. Ser denna product som ett tillskott och inte en ersättningsprodukt.

  Gilla

 4. Håller fullständigt med dig. Har lyckats komma halvvägs i min burk nu. Jag var tvivlande i början till den, men gjorde ett uppehåll och började sedan igen och då märkte jag mer tydligt att den gör stor nytta. Vår vinter har ju varit extremt lång också, så verkligen en räddare. Tack för din recension

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s