Beauté Pacifique – Enriched Moisturizing Creme Dry Skin

rec-bp-enriched-moisturizing-creme-01

Vad är det? ”Intensivt och långtidsverkande fuktkräm med Squalane, vitamin C och E, speciellt utvecklad för torr och känslig hud.”

Vad är i? Pålitliga fuktgivare som glycerin, squalane, aloe och hyaluronsyra. Lanolin, som är superb när det gäller att lugna irriterad hud.

INCI: Aqua, Glycerin, Squalane, Lanolin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Diethylhexyl Succinate, Stearic Acid, Citrus Medica Limonum / Lemon Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Propylene Glycol, Isopropyl Palmitate, Cetyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Ceteth-20 Phosphate, Dicetyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, PEG-20 Stearate, Lecithin, Hydrolyzed Collagen, Hyaluronic Acid, Acrylates/C10-30 Alkyl / Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium EDTA, BHT, Parfum / Fragrance

Det dyker upp en del röda siffror hos COSDNA, främst olika emulgeringsmedel och fetter.

rec-bp-enriched-moisturizing-creme-02

Passar för? Torr, yttorr och känslig hy, alla andra kommer antagligen uppfatta den som för fet. det finns också en variant för ”alla hudtyper”.

Doft och konsistens: Tjock kräm, doftar svagt blommigt. Har man använt produkter från Beauté Pacifique tidigare känner man igen doften.

Applicering: Jag använder främst Enriched Moisturizing Creme till kvällen, efter alla andra steg, för att låsa in fukt och ge min hud den där lugnande, återfuktande effekten den behöver. Jag tycker att den är lite för fet för att fungera optimalt under t ex makeup om jag inte låter den sjunka in ordentligt, och den tiden har jag ytterst sällan på morgonen, men är du torrare än vad jag är så är det absolut värt att försöka.

rec-bp-enriched-moisturizing-creme-03

Vad är bra? Enriched Moisturizing Creme är som en kram alternativt gosig filt för huden, perfekt för att lugna känslig eller irriterad hy, efter behandling med retinol eller syror, eller när man bara känner sig allmänt fuktfattig. Eftersom konsistensen är tjock tar den en stund på sig att tränga in i huden, men det är SÅ värt det! Min torra, sköra hud känns omedelbart smidig och mjuk, torrflagor hålls i schack, torrhetslinjer slätas ut och huden känns studsig. Smörj inte in dig direkt innan du går och lägger dig bara så borde det inte vara något problem.

Vad är mindre bra? Förpackningen är väl inte den roligaste.

rec-bp-enriched-moisturizing-creme-04

Pris: 50 ml/399 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s