Sunday Riley – Tidal Brightening Enzyme Water Cream

rec-sunday-riley-tidal-01

Vad är det? Fantastisk fuktbomb från ekolyxmärket Sunday Riley, lovar att översvämma törstande celler med efterlängtad fukt för att släta ut, plumpa upp och återställa hudens undomliga lyster.

Vad är i? Den mest intressanta är alpha-arbutin, en uppljusande ingrediens utan de biverkningar som hydroquinone har men som är lika effektiv när det gäller att ljusa upp pigmentering och ge huden ett mer uniformt utseende. Alpha-arbutin har visat sig minska aktiviteten hos tyrosinase, som styr hudens melaninproduktion och därigenom även minska risken för uppkomsten av pigmentfläckar. (Källa) Det spelar dock ingen roll hur många avancerade ingredienser man kletar på huden om man inte också använder adekvat solskydd.

INCI: Water, Hydrolyzed Jojoba Esters, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Propanediol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Pentylene Glycol, Tamarindus Indica (Tamarind) Seed Gum, Ethyl Macadamiate, Sodium Acrylates Copolymer (and) Lecithin, Isododecane, Adipic Acid/Neopentyl Glycol Crosspolymer, Lauryl Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Strelitzia Nicolai (Bird of Paradise flower) Seed Aril Extract, Alpha-Arbutin, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) seed extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Allantoin, Papain, Carbomer, 1,2-Hexanediol (and) Caprylyl Glycol (and) Algin, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract (and) Melia Azadirachta Flower (Neem) Extract (and) Amino Esters-1 (and) Coccinia Indica Fruit Extract (and) Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract (and) Lawsonia Inermis Extract (and) Ocimum Sanctum Leaf (Holy Basil) Extract, Pearl Powder, Fragrance, Synthetic Fluorphlogopite, Titanium Dioxide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Av dessa är det endast algin, ett algderivat, som COSDNA klassar som potentiellt irriterande och/eller komedogent. Skindeep klassar samma ingrediens som ofarlig.

rec-sunday-riley-tidal-02

Passar för? Torr och yttorr hud.

Doft och konsistens: Gelkräm, doftar lite blommigt. Doften försvinner fort från huden och är ingenting som stör mig.

Applicering: Som sista steget i min rutin, morgon och kväll. Jag skopar upp en klick stor som en tiokrona och klappar in över hela ansiktet.

rec-sunday-riley-tidal-03

Vad är bra? Tidal är en dröm för min yttorra hy, som älskar fukt men ryggar undan för (för mycket) fett, i alla fall dagtid. Krämens gelkonsistens känns svalkande och rikligt återfuktande, som ett kallt glas vatten en varm dag. En perfekt törstsläckare! Den här fuktbomben gör att min hud ser slätare och mer plumpad ut – ett av mina favorituttryck när det gäller hud, även ett av mina mest överanvända – och eliminerar torra partier och fina linjer. Min plånbok gråter varje gång jag testar och gillar något från Sunday Riley, och hade jag budgeten för det skulle jag fylla mitt badkar med Tidal.

Vad är mindre bra? Priset. Jag skulle dock köpa igen om jag hade en rabattkod eller dylikt.

rec-sunday-riley-tidal-04

Pris: 50 g/£60 (Cult Beauty, SpaceNK)
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s