Rohto – Mentholatum Melano CC Intensive Anti-Spot Essence

rec-melano-cc-01

Vad är det? Japanskt vitamin C-serum som kan användas punktvis på pigmentfläckar eller över hela ansiktet för en jämnare hud med lyster.

Vad är i? Förutom huvudingredinsen askorbinsyra, en kraftfull antioxidant, hittar vi också extrakt från lakritsrot som har en naturligt pigmenthämmande effekt.

INCI: Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Dipotassium Glycyrrhizate, Thymol, Water, Ascorbyl Palmitate, Ethoxydiglycol, Alpinia katsumadai Seed Extract, Butylene Glycol, Disodium Edetate, EDTA, Fragrance

COSDNA flaggar c-vitaminderivatet Ascorbyl Palmitate samt Butylene Glycol.

rec-melano-cc-02

Passar för: Absolut alla.

Doft och konsistens: Ser ut som vatten, känns som torr olja. Doftar svagt av citrus.

Applicering: Morgon eller kväll, jag väljer ofta morgonen eftersom den tar mindre tid på sig att sjunka in än The Ordinarys variant. Absorptionen underlättas signifikant av en lätt fuktad hy av t ex toner, och jag tycker att det är enklast att droppa serumet direkt på huden med hjälp av den droppformade applikatorn. Efteråt applicerar jag som vanligt serum, fuktkräm och SPF.

rec-melano-cc-03

Vad är bra? Melano CC är inte det mest effektiva men i gengäld är det mindre risk för irritation, man får vänta lite längre på resultat bara. En jämn hudton med ungdomlig lyster blir viktigare för mig ju äldre jag blir, och har jag det tänker jag att jag kan stå ut med att jag även har en del fina linjer under ögonen. Det här serumet har funnit sig väl tillrätta i min rutin. Jag är extra förtjust i att applicera det efter exfoliering med t ex P50, som verkar boosta lystern ytterligare.

Vad är mindre bra? Kan vara lång leveranstid från Japan.

+ Drygt
+ Trevlig effekt
+ Låg risk för irritation

Leveranstiden

Pris: 20 ml/117 kr (då)
Betyg: 4/5

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s