Exuviance – Vespera Bionic Serum

rec-exuviance-vespera-bionic-serum-01

Vad är det? ”Detta serum passar alla hudtyper och åldrar och har bevisade effekter för intensiv fuktgivning, bekämpning av fria radikaler och hudföryngring utan att på något sätt stressa huden. Passar även Rosacea, extremt torr hud och akne då det lugnar och reparerar effektivt utan att stressa huden. En kraftfull blandning av polyhydroxisyror, inklusive laktobionisk syra, provitamin A, C och E, havsväxter och extrakt från grapefrukt, samverkar för att minska de synliga tecknen på åldrande. Skyddar huden från påverkan från miljön med superantioxidanter samtidigt som hudtonen förbättras och blir klarare. Ett serum som ger en intensiv behandling för stressad hy. Förbättrar och jämnar ut hudens struktur, ta bort fina linjer och rynkor och motverkar ojämn pigmentering.”

Vad är i? Vitamin E, A och C, laktobionisk syra som ska förbättra cellernas ämnesomsättning, fylla ut och plumpa upp huden samt göra den mjuk, och antioxidanten glukonolakton vilken sägs normalisera cellförnyelsen och hudens exfoliering.

INCI: Water, Butylene Glycol, Glycerin, Gluconolactone, Lactobionic Acid, Polysorbate 80, Triethanolamine, Mandelic Acid, Parfum (Fragrance), Arginine, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Retinyl (Vitamin A) Palmitate, Tetrahexyldecyl (Vitamin C) Ascorbate, Algae Extract, Citric Acid, Hydroxyethylcellulose, Disodium Edta, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Chlorphenesin, Methylparaben, Limonene, Linalool

När jag granskar ingredienserna hos COSDNA dyker det upp ett fåtal röda siffror: Butylene Glycol, triethanolamine (pH-justerare) samt retinyl palmitate (vitamin A-derivat).

rec-exuviance-vespera-bionic-serum-02

Passar: Absolut alla, det här är ett perfekt allroundserum.

Doft och konsistens: Mycket svag citrusdoft, knappt märkbar. Känns lite oljig i konsistensen.

Applicering: Morgon och kväll, efter toner och före fuktkräm. Jag tar två pumptryck och klappar in med fingertopparna, även under ögonen, och kan riktigt känna hur huden ivrigt slurpar i sig av godsakerna.

rec-exuviance-vespera-bionic-serum-03

Vad är bra? Cirka ALLT utom en detalj (se nedan). Fuktgivande? Check. Lysterfixande? Check. Lugnande? Check, check och check. Min hy känns slät, plumpad och mjuk, min yttorrhet hålls under kontroll och mitt känsliga tretface, som förvärras av vädret och torr inomhusluft, känns nöjt och glatt. Mycket mer än så kan jag inte begära.

Vad är mindre bra? Dyr med tanke på att det inte är ett särskilt drygt serum.

Pris: 30 ml/599 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s