Peter Thomas Roth – 24k Gold Cleansing Butter

rec-ptr-24k-gold-cleansing-butter-01

När Skincity körde 40% rabatt på Peter Thomas Roth passade jag på och shoppa lite, bl a den ljuvliga balmrengöringen 24k Gold Cleansing Butter, och jag är så glad att jag gjorde det!

Vad är det? ”Det här är den ultimata, lyxiga anti-age rengöringen, med 24 Karats rent Guld i en ”fast-till-olja” konsistens. Detta rengöringssmör löser skonsamt upp smink, smuts och föroreningar och ger huden en fantastisk lyster. Kamomill-smör och honung ger intensiv återfuktning och Kasturi Gurkmeja lugnar torr och känslig hud. En rik och vårdande rengöring för alla hudtyper, framför allt för en torr hud. Lämnar huden silkeslen, mjuk, avslappnad och återupplivad, huden ser vacker, frisk och ungdomlig ut. Den medföljande naturliga rot-baserade vegetabiliska svampen sväller när den fuktas och rengör och exfolierar skonsamt huden. Den unika droppformen möjliggör en mer målinriktad och djupare rengöring och exfoliering.”

Vad är i? USP:en här är helt klart guldingrediensen, vars egenskaper PTR själva hävdar ska hjälpa till att lugna huden samt verka antiinflammatoriskt men som Beautypedia sågar totalt. Annat gött är lindrande kamomillsmör, gurkmeja – älskad i Indien för fördelar som uppklarnande, läkande och förebyggande av torr hud – och honung, rik på naturliga antioxidanter.

INCI: caprylic/capric triglyceride, peg-20 glyceryl triisostearate, silica silylate, peg-8 beeswax, glyceryl behenate, glyceryl stearate, anthemic nobilis (chamomile) flower extract, curcuma longa (turmeric) root extract, mel (honey), tocopherol, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, glycine soja (soybean) oil, calendula officinalis extract, glyceryl laurate, sorbitan trioleate, synthetic fluorphlogo-pite, tin oxide, hydrogenated vegetable oil, mica, limonene, linalool, alpha-isomethyl ionone, fragrance/parfum, gold (ci 77480), titanium dioxide (ci 77891), yellow 5 (ci 19140), iron oxides (ci 77491)

COSDNA flaggar främst ett par olika oljor.

rec-ptr-24k-gold-cleansing-butter-02

Applicering: Morgon eller kväll, på torr hud. Jag tar gärna ett par minuter och masserar ordentligt, dels för att få bort all makeup på kvällen och dels för att få igång blodcirkulationen på morgonen. Därefter blöter jag den medföljande svampen och masserar ytterligare innan jag sköljer bort det sista med ljummet vatten och klappar torrt.

Doft och konsistens: Kommer ni ihåg The Body Shops Wild Argan-serie? Ungefär exakt så doftar 24k Gold Cleansing Butter, fast inte lika starkt och påträngande, och det är heller inget som hänger kvar. Konsistensen är fast, typisk balmig, och smälter fint mellan fingrarna utan att för den delen droppa ned i handfatet.

rec-ptr-24k-gold-cleansing-butter-03

Vad är bra? Alltså, egentligen är 24k Gold Cleansing Butter varken bättre eller sämre än andra rengöringssmör i den här prisklassen men något – antagligen guldet – gör att det känns så himla lyxigt. Det skimrar ju, för tusan! Bara det räcker för att tilltala den här skatan. Men bortsett från det är det en ytterst kompetent rengöringsprodukt, som lyfter varje spår av smuts och makeup utan att strippa huden på fukt (tack) och som är supermysig att använda, en egenskap vilken icke är att förakta.

Vad är mindre bra? Dyyyyyyyyyyr.

rec-ptr-24k-gold-cleansing-butter-04

Pris: 150 ml/579 kr
Betyg: 5/5

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s