Beauty of Joseon Dynasty Cream

rec-beauty-of-joseon-cream-01

Vad är det? Hypad, älskad och i vissa kretsar kultförklarad fuktkräm. Var tagen ur produktion ett tag, men nu verkar den så smått hitta tillbaka ut på marknaden.

Vad är i? Lite silikoner, lite plantextrakt och oljor – och så ceramider, de fettmolekyler som förekommer naturligt i hudens cellmembran. Om hudcellerna är kakelplattor så är ceramiderna murbruket som håller allt samman, och precis som med allt annat (typ) så minskar de med åldern. Den goda nyheten är dock att ceramider kan tillsättas utifrån, i serum- eller krämform, och därigenom hjälpa huden att stärka dess barriär och boosta fuktnivåerna.

INCI: Water, Glycerin, Butylene Glycol, Niacinamide, Dipentaerythrityl Hexa C5-9 Acid Esters, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Polysorbate 20, Hydrogenated lecithin, C14-28 Alkyl Acid, Stearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Adenosine, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-3 methylglucose distearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Sodium Polyacrylate, Olive Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Hippophae Rhamnoides Oil, Human Oligopeptide-1, Argania spinosa Oil, Butyrospermum Parkii, Ceramide 3, Trehalose, Calendula Officinalis Flower Extract, Caprylhydroxamic acid, 1,2-Hexanediol, Raphanus Sativus Leaf Extract, Oryza Sativa Bran Extract, Momordica Charantia Extract, Orchid, Honey, Panax ginseng, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Phytosphingosine, Ceteareth-20, Glyceryl citrate/lactate/linoleate/oleate, Fragrance

COSDNA visar upp en del röda siffror, inget värre än en trea.

rec-beauty-of-joseon-cream-02

Passar: Yttorr, kombinations- och fet hy, jag tror inte att den är tillräckligt återfuktande för riktigt torr hud.

Doft och konsistens: Jag känner ingen doft alls, ens när jag har näsan halvvägs ned i burken. Konsistensen är intressant, en gelcrémehybrid som känns lite…strängig? Seg? Som kristyr fast utan sockret. Krämen sjunker inte in i huden på en gång utan ligger kvar som en lätt men klibbig hinna ett bra tag – detta är inget som stör mig eftersom det passar min yttorrhet ypperligt, men det där är ju olika.

Applicering: Som sista steg i rutinen, en klick stor som en tiokrona räcker till ansikte och hals.

rec-beauty-of-joseon-cream-03

Vad är bra? Jag ser en snudd på omedelbar, uppljusande effekt när jag applicerar Beauty of Joseon Cream. Min hy får piggare och mer utjämnat utseende, som om jag sover tio timmar per natt och lever på grönkål och källvatten, och eventuella rodnader dämpas. Om det är en tillfällig kosmetisk effekt är svårt att säga, men jag gillar det! Jag blir glad och min hud blir glad.

Vad är mindre bra? Glasburk i all ära, men jag är alltid rädd att jag ska tappa den i golvet. 😰

Pris: Runt 280 kr på eBay.
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s