Peter Thomas Roth – Un-Wrinkle Turbo Line Smoothing Toning Lotion

rec-ptr-unwrinkle-turbo-lotion-01

Vad är det? ”En fuktande och förberedande lotion med 18 peptider och 24 karats guld. De fina anti-aging effekterna av guld är känt sedan Kleopatras tid. Det sägs att hon sov med en guldmask varje natt för att öka mjukheten och lystern. Hjälper synligt till minska de sex mest envisa djupa rynkorna och mimiska linjer. Den behandlar, har en mjukgörande effekt och förbereder huden för kommande hudvårdsprodukter. Denna lotion ger optimalt balanserad hud för maximal effekt av den kommande hudvårdsrutinen. Oljefri. Alkoholfri.”

Vad är i? Peptider! Peptider är proteinfragment, uppbyggda av aminosyror och när dessa kombineras på ett visst sätt bildas upp till hundra olika peptider – däribland de arton stycken som är inkluderade här. Proteiner är hudens byggstenar, utan peptider riskerar huden att tappa sin fasthet, förändras i textur, bli rynkig samt minska i fyllighet. (Källa) Den andra ingrediensen som man trycker på är guld, men det har vi (och Paula Begoun) redan avfärdat som nonsens. Fast det är fint att titta på!

INCI: Water/Aqua/Eau, Glycerin, Tetrapeptide-17, Palmitoyl Dipeptide-10, Palmitoyl Tetrapeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Palmitoyl Hexapeptide, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Tripeptide-10 Citrulline, Tripeptide-1, Caprooyl Tetrapeptide-3, Acetyl Octapeptide-3, Acetyl Hexapeptide-30, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-5, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetyl Hexapeptide 25, Gold (Ci 77480), Arginine, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinyl Palmitate (Vitamin A), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Pseudoalteromonas Ferment Extract, Phospholipids, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Dextran, Lecithin, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Carbomer, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Triethanolamine, Polysorbate 20, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Mica (Ci 77019), Titanium Dioxide (Ci 77891), Tin Oxide (Ci 77861), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Phenoxyethanol (COSDNA)

rec-ptr-unwrinkle-turbo-lotion-02

Passar: Absolut alla.

Doft och konsistens: Som ett tjockare vatten med lätt jästig doft.

Applicering: Direkt efter min exfolierande toner eller som neutraliserare efter behandling med syror. Jag häller ut en skvätt i handen (här slösas inte produkt på att applicera med bomullspads) och klappar försiktigt in i ansiktet. Mmmmmmmmm!

rec-ptr-unwrinkle-turbo-lotion-03

Vad är bra? Det tog inte lång tid innan Un-Wrinkle Lotion hade fullständigt charmat mitt svarta, förtvinade hjärta. Massor av härlig fukt, bra anti-agingegenskaper, och lyxkänslan av guld, hur gimmickartat det än må vara. Min hy känns mjuk, spänstig, lystrig och plumpad, efterföljande serum tycks absorberas ännu bättre. Det är ingen produkt jag BEHÖVER eftersom jag har liknande redan, men det är ett trevligt tillskott i rutinen.

Vad är mindre bra? Varför gillar jag bara dyra grejer? 😟

Pris: 200 ml/429 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s