Whamisa – Green Essence Real Kelp Mask

whamisa-real-kelp

Möt Green Essence Real Kelp Sheet Mask från Whamisa, det koreanska ekolyxmärket – en mask som får en att se ut som en sjögräsrulle och lukta som en hög med alger! (Jag blev genast sugen på sushi.) Det här råkar också vara den dyraste arkmask jag testat, och med en prislapp på 120 kr förväntar jag mig ett smärre mirakel.

INCI: Aloe Maculata Leaf Extract, Laminaria Japonica Extract, *Lactobacillus/Maculata Aloe Leaf/Molasses Ferment Filtrate, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Angelica Polymorpha Sinensis Root Extract, **(-)-alpha-bisabolol, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract, Natto Gum, Leonurus Sibiricus Flower/Leaf/Stem Extract, Dioscorea Opposita (Wild Yam) Root Extract, *Camellia Japonica Seed Oil, *Centella Asiatica Extract, *Argania Spinosa Kernel Oil, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, *Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Chlorella Ferment, *Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, *Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Angelica Keiskei Leaf/Stem Extract, Citrus Junos Fruit Extract, Royal Jelly, ***Paeonia Suffruticosa Root Extract, Xanthan Gum, ***Scutellaria Baicalensis Root Extract, Plantago Asiatica Extract, ***Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Adenosine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, d-Limonene, Linalol (COSDNA)

Tyvärr infrias inte mina förväntningar fullt ut. Materialet, gjort av brunalger, är tjockt och lite stelt men fäster ändå väl vid huden, mängden essence är riklig och håller masken fuktad i 20 minuter. Efter avtagning klappar jag in överbliven produkt och applicerar fuktkräm, och det är då det stora minuset (förutom priset) händer: för medan min hy känns slät, plumpad och synligt uppljusad så bildas små rullar under mina fingrar så fort jag rör vid huden. Ni vet säkert precis vad jag pratar om! Resten av min rutin har jag använt tidigare utan problem, så jag vet att det var masken…och även om jag skulle gå och lägga mig strax efter känns det inte superkul, särskilt inte med tanke på priset. Men! Jag har ytterligare ett exemplar i kylen och är mer än villig att dela ut en andra chans. Whamisa kan ni shoppa hos SKINiD eller Sheet Happens.

En kommentar

  1. Buu för rull! Vill ju absolut inte behöva skölja efter en sheetis, vilket jag tycker är precis vad som behövs efter Whamisas masker – jag fick rullet efter båda två olika jag provat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s