Peter Thomas Roth – Un-Wrinkle Peel Pads

Min nya, konsumtionsmedvetna grej är att göra slut på grejer jag har hemma innan jag får köpa nytt, och eftersom jag verkligen vill ha en flaska P50 aka bae kör jag nu en omgång med Un-Wrinkle Peel Pads varje kväll.

rec-ptr-unwrinkle-peel-pads-01

Vad är det? ”Mild, men effektiv daglig peeling. I kombination med kraftfulla växtextrakt och antioxidanter tar de fram en vacker, klar hud med lyster. Dessa peelingpads är utformade för att fungera på egen hand eller för att förbereda huden för andra produkter. Formeln innehåller trollhassel, som tar bort överskottsfett, vilket ger maximal absorption av de behandlande produkterna. De här peelingpadsen är bekväma och enkla att använda och hjälper till att minimera porerna, gör huden klarare och minskar förekomsten av fina linjer, rynkor och ojämn hudton. Gör huden mjuk, slät och fast och ger den ny vitalitet. Dessa unika parfymfria, alkoholfria peelingpads är också fulla av fuktgivande egenskaper som ger cellreglering och läkning av hudbarriären samtidigt som huden exfolieras. pH-nivå 6.0 – 7.0.”

Vad är i? ALL THE ACIDS. Glykolsyra, mjölksyra, retinol, c-vitamin, salicylsyra…GÖTT.

INCI: Water, Glycolic Acid, Ethoxydiglycol, Sodium Hydroxide, Sodium Lactate (Lactic Acid), Rosa Centifolia Flower Water, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Ppg-5-Ceteth-20, Butylene Glycol, Arginine, Linolenic Acid (Vitamin F), Gamma-Aminobutyric Acid, Tocopherol (Vitamin E), Retinol (Vitamin A), Cholecalciferol (Vitamin D), Alanine, Sodium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Symphytum Officinale Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Salicylic Acid, Caprylic/Capric, Triglyceride, Propylene Glycol, Methylparaben, Propylparaben, Diazolidinyl Urea. (COSDNA)

rec-ptr-unwrinkle-peel-pads-02

Passar: Alla!

Doft och konsistens: Svag, kemisk doft – inget obehagligt och inget som hänger kvar. Padsen är mjuka och lagom indränkta med produkt.

Applicering: Jag föredrar att exfoliera på kvällen när jag har mer tid, annars går det såklart bra på morgonen också. Jag gnor runt en pad i ansiktet tills huden känns blöt, sedan får syrorna neutraliseras i 10-15 minuter innan jag fortsätter med toner.

rec-ptr-unwrinkle-peel-pads-03

Vad är bra? Huden känns slät, ser klarare och friskare ut. Det sticker lite och jag ser lite rödmosig ut direkt efteråt, något som dock lägger sig snabbt. Den milda exfolieringen underlättar verkligen absorptionen av efterföljande produkter!

Vad är mindre bra? Dyra, ca 8 kr per pad, men går att klippa itu. #thrifty

Pris: 60 pads/499 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s