Masterclass: AHA

masterclass-ny

AHA betyder alpha hydroxy acid och är en pålitlig, stabil exfoliant. De vanligaste är glykol- eller mjölksyra, som står på INCI som glycolic acid respektive lactic acid, men det finns andra varianter också. AHA är bra på att ge lyster åt glåmig hy, jämna ut hyperpigmentering, ta bort döda hudceller från hudytan så att fräsch hud kan komma fram – och så är den fuktgivande också! Jag använder helst AHA till natten, eftersom kombinationen syror + sol kan ge skador på huden, och inte i kombination med t ex retinol. Det blir helt enkelt lite för mycket.

Mina favoriter är Biologique Recherche Lotion P50, COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid samt The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution.

9 kommentarer

 1. Nu kommer jag mer fler frågor ….igen.

  1: Hur länge rekommenderar du att man har på AHA innan man tvättar bort den?

  2: Hur många gånger i veckan tycker du kan kan använda AHA? Använder BHA varje/varannan kväll.

  Sedan vill jag tacka dig! Du har förmedlat så mycket kunskap och tack vare dig upptäckte jag koreansk hudvård. Min hud blir bättre för varje månad. Du är awesome och rolig!

  Gilla

 2. Hej,jag har en fundering kring Pixi Glow Tonic. Vad jag har förstått är det mer ett ansiktsvatten än exfoliering, men innehåller ju aha. Ska jag vänta ett tag även här för att låta det verka innan nästa steg?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s