Pixi + Caroline Hirons – Double Cleanse

Innan jag påbörjar recensionen känner jag mig nödgad att påpeka att jag inte tycker om Caroline Hirons, som jag uppfattar som en reklampelare för överprissatta lyxmärken och vars åsikt jag värderar mycket lågt, om ens alls. Inlägget om sniglar lämnade en synnerligen sur smak av hyckleri i min mun och de efterföljande kommentarerna av Hirons hjärndöda följare förbättrade knappast saken – SOM jag jublade när Fanserviced-b (länk) levererade the mother of all smackdowns!

Hur som helst…

rec-pixi-double-cleanse-01

Vad är det? ”En helt unik rengöring! Denna duo rengöring är en fast olja i ena delen och en silkeslen kräm i den andra. Använd med fördel den fasta oljan först för att ta bort smink, solskydd och smuts. Använd dem var för sig eller krämen efter oljan vid behov av en mer djupgående rengöring.”

Vad är i? ”Fylld med hudvårdande ingredienser som vitamin E, kameliaolja, nattljusolja, peptid komplex, vitamin C & arginin. Paraben fri.”

INCI:

Oljedelen: Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-8 ISOSTEARATE, Polyethylene, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Persea gratissima oil, Camellia Japonica Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Olea Europaea Fruit Oil (COSDNA)

Krämdelen: Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Dipropylene glycol, Sorbitan Stearate, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 80, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, PEG-40 Stearate, Tocopheryl Acetate, Arginine, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Allantoin, Xanthan Gum, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Ascorbic Acid, Camellia Japonica Seed Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Maltodextrin, Butylene Glycol, Acetyl Hexapeptide-8, SH-Decapeptide-7, SH-Octapeptide-4, SH-Oligopeptide (COSDNA)

rec-pixi-double-cleanse-02

Passar: De flesta utom den oljigare huden, krämrengöringen är av det fylligare slaget och kan upplevas som väl rik.

Doft och konsistens: ”Oparfymerat” parfymerat, om ni förstår vad jag menar. Oljan doftar svagt av odefinierat fett. Krämen känns stabil mellan fingrarna så att den inte glider ned i handfatet innan jag hinner massera ut i ansiktet, medan den fasta oljan smälter fint på huden.

Applicering: Det är knappast kärnfysik – massera oljan på torr hud för att ta bort makeup och solskydd, krämen för efterföljande rengöring. Den senare använder jag även på morgonen.

rec-pixi-double-cleanse-03

Vad är bra? Jag gillar tanken på två produkter i samma burk, om än inte utförandet. (Se nedan.) Oljan är både mysig och behaglig att använda, den är effektiv när det gäller att ta bort smink och jag behöver inte gnugga särskilt hårt för att lösa upp min mascara. Krämen känns återfuktande och snäll mot huden.

Vad är mindre bra? Otymplig burk, inte den lättaste att resa med. Jag tog med mig Double Cleanse på min senaste tripp till London och medan oljan höll sig snällt på plats i facket hade krämen en tendens att hamna lite varstans. Kommer inte att köpa igen pga reasons.

Pris: 379 kr
Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s